Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Αβραμόπουλος: Για την τουρκική βίζα θα πρέπει να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις

«Η Τουρκία πρέπει να έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί η βίζα» υπογράμμισε σήμερα ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, ο Έλληνας πολιτικός προαναγγέλλει την αποστολή, εντός της εβδομάδας, ειδικών στην Τουρκία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα μπορέσει να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την άρση της βίζας.




«Την τρέχουσα εβδομάδα ειδικοί της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) θα ταξιδέψουν στην Τουρκία, προκειμένου να διεξάγουν τεχνικές συνομιλίες αναφορικά με την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και την απελευθέρωση της βίζας», λέει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προς την Welt, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι και ο ίδιος θα ταξιδέψει «σύντομα» στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο: «Κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει η συνολική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας όπως έχει σχεδιαστεί και συνεχίζουμε να παρέχουμε στήριξη και τεχνογνωσία προκειμένου να επισπευστούν οι αναγκαίες για την απελευθέρωση της βίζας μεταρρυθμίσεις». Όπως σημειώνει ο κοινοτικός επίτροπος, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε επαφή με τις τουρκικές αρχές. «Για να λάβει η Τουρκία την απελευθέρωση της βίζας θα πρέπει να εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις», τόνισε ο Έλληνας επίτροπος προσθέτοντας ότι η θέση της ΕΕ είναι ξεκάθαρη σε αυτό το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου