Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ένα χρόνο στο «τιμόνι» της ΔΗΜΑΡ ο Θεοχαρόπουλος: Ο προοδευτικός χώρος να κάνει άλματα προς τα εμπρός

Ένα χρόνο στο «τιμόνι» της ΔΗΜΑΡ συμπληρώνει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος και με αυτή την αφορμή ζητά ο «προοδευτικός χώρος να κάνει άλματα προς τα εμπρός».

Στη δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ θυμίζει πως σε αυτό το χρόνο«αποκτήσαμε ξανά διακριτό πολιτικό στίγμα, συμμετείχαμε σε ευρύτερες συνεργασίες, δεν μετρήσαμε το κομματικό κόστος, προσπαθήσαμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία».




Αναλυτικά η δήλωση του:

«Πριν ακριβώς από ένα χρόνο πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς που σηματοδότησε την ανανέωση και επανεκκίνηση, συνέδριο στο οποίο εκλέχθηκα Πρόεδρος του κόμματος. Γυρίζοντας σελίδα αποκτήσαμε ξανά διακριτό πολιτικό στίγμα, συμμετείχαμε σε ευρύτερες συνεργασίες, δεν μετρήσαμε το κομματικό κόστος, προσπαθήσαμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία. Είναι η πρώτη φορά που ελάχιστους μήνες μετά έγιναν πράξη οι διακηρύξεις μας. Η σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής αριστεράς ήταν ένα μεγάλο βήμα. Προχωρήσαμε στην «Δημοκρατική Συμπαράταξη» με την διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας των χώρων. Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό. Δείξαμε τον δρόμο το καλοκαίρι όταν έγινε το πρώτο βήμα προς τα εμπρός. Στη συνέχεια έγιναν και άλλα βήματα όπως η Συνδιάσκεψη με στόχο την προγραμματική εμβάθυνση της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

Βεβαίως αρκετές φορές τα βήματα είναι σημειωτόν και δεν έχουν την κατεύθυνση και την ταχύτητα που θα θέλαμε. Τα πρώτα βήματα επίσης δεν είναι αρκετά αν δεν ακολουθήσουν τα επόμενα. Σήμερα, η συγκρότηση της Επιτροπής Διαλόγου για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ και άλλες δυνάμεις, είναι μία πολύ θετική εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό η πρώτη της δημόσια εκδήλωση ελπίζω να αποτελέσει το έναυσμα για την επίτευξη του στόχου της, την παράδοση στα κόμματα ενός κοινού πορίσματος προγραμματικών θέσεων. Στη συνέχεια απαιτείται η λήψη αποφάσεων από τα κόμματα, χωρίς περιχαρακώσεις, παραγοντισμούς, αμφισημίες και ταλαντεύσεις. Για έναν ισχυρό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Για την αλλαγή των συσχετισμών. Η ιστορία δεν θα μας περιμένει. Ας κάνει ο καθένας ένα βήμα πίσω για να κάνει ο προοδευτικός χώρος άλματα προς τα εμπρός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου