Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Πρόταση έκπληξη από τον Κυριάκο για τα Πόθεν Έσχες

Εδώ και μερικά 24ωρα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών (Πόθεν Έσχες) έχουν δημοσιευτεί σε ειδική ενότητα της ιστοσελίδας της Βουλής ωστόσο η συζήτηση για το κατά πόσο η δημοσίευση τους βοηθά με τον τρόπο που γίνεται τώρα αρχίζει.







Ο τρόπος δημοσιοποίησης των σχετικών δηλώσεων, η απουσία συγκριτικών στοιχείων (π.χ. τι είχαν την προηγούμενη χρονιά ή την χρονιά που εκλέχθηκαν) δεν βοηθούν ούτε καν τους δημοσιογράφους να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Μάλιστα τα πόθεν έσχες κατεβαίνουν από την ιστοσελίδα με αποτέλεσμα από ένα σημείο και έπειτα να μην είναι προσβάσιμα.

Θεωρώντας πως αυτό είναι λάθος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έλεγε σε συνομιλητές του ότι μία από τις βασικές προτάσεις του κόμματος θα είναι ότι οι δηλώσεις πόθεν έσχες όχι μόνον θα αναρτώνται στο διαδίκτυο αλλά θα μένουν εκεί για πάντα ώστε να είναι μελλοντικά εφικτή και η σύγκριση της οικονομικής επιφάνειας του πολιτικού με τα προηγούμενα έτη. Στόχος είναι όλες οι δηλώσεις να μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους και να βγαίνουν σοβαρά και όχι πρόχειρα – αυθαίρετα συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου