Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Η σκληρή απάντηση του Μαυρωτά στην οργισμένη Περιστέρα!

Τη δική της, οργισμένη, απάντηση στο θέμα με τη «φωτογραφική» διάταξη που κατήγγειλε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, έδωσε η Περιστέρα Μπαζιάνα. Η σύντροφος του πρωθυπουργού διαμηνύει πως δεν θα δεχτεί να γίνει βορά πολιτικής χυδαιότητας.

«Αν κάποιος θέλει να βάλει εναντίον του συζύγου μου, ας το κάνει απευθείας. Δεν δέχομαι να γίνομαι βορά πολιτικής χυδαιότητας» τονίζει η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενη στις καταγγελίες Μαυρωτά πως η κυβέρνηση με «φωτογραφική» για την ίδια διάταξη επιχείρησε να της δώσει το δικαίωμα να μεταχθεί από την πρωτοβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού.





«Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα στον δημόσιο και επαγγελματικό μου βίο» τονίζει η Περιστέρα Μπαζιάνα σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News. Η σύντροφος του πρωθυπουργού δεν κρύβει την ενόχλησή της τόσο για την καταγγελία όσο και για τα όσα ακολούθησαν. «Παρακολουθώ με θλίψη και ενόχληση τόσο την καταγγελία όσο και τα σχόλια που προκαλεί. Όμως, το θέμα δεν με αφορά προσωπικά», λέει και σημειώνει πως δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη διάταξη και σημειώνει πως έχει διαφορετικά επαγγελματικά σχέδια.

Τι απαντά ο Γιώργος Μαυρωτάς μέσω social media

«Οργισμένη δηλώνει η κ. Μπαζιάνα επειδή θεώρησα φωτογραφική τη διάταξη που υπάρχει στο άρθρο 33 παρ. 7. Τότε είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί -όπως πρότεινα ήδη στη συζήτηση επί της αρχής του Ν/Σ- να φύγουν από το άρθρο 33 οι διατάξεις που την φωτογραφίζουν, δηλαδή «Η διετής προϋπηρεσία σε ΑΕΙ (τον Φεβρουάριο του 2016 η κ. Μπαζιάνα έκλεισε 2ετία) και η κατάργηση της 5ετίας από την προηγούμενη μετάταξη (έκανε μετάταξη από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια τον Αύγουστο του 2013)».

Ο βουλευτής του Ποταμιού, συνιστά στην σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα «αν πρέπει λοιπόν να είναι οργισμένη με κάποιους, αυτοί πρέπει να είναι οι συντάκτες του νόμου που την εκθέτουν κι όχι όσοι ανακαλύπτουν τις περίεργες συμπτώσεις». Παραδέχεται ότι η κυρία Μπαζιάνα έχει καλό βιογραφικό «όπως και εκατοντάδες άλλοι νέοι επιστήμονες στην ίδια κατηγορία» προσθέσει και αναρωτιέται: «Γιατί να αποκλειστούν αυτοί βάζοντας κάποιες φωτογραφικές διατάξεις/προϋποθέσεις;»,

Για να καταλήξει ο κ. Μαυρωτάς: «Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί σε αυτό, διότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά θεσμικό» καλώντας εκ νέου το υπουργείο να βγάλει τις προϋποθέσεις αυτές από το άρθρο 33, «ώστε να πάψει να είναι φωτογραφική η διάταξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου