Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο Τσίπρας ψάχνει εξωκοινοβουλευτικούς για τον «γερασμένο» ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί σε όλα τα επίπεδα να έχει κρατήσει χαμηλούς τόνους, όμως ο Αλέξης Τσίπρας έχει βάλει την κυβέρνηση σε τροχιά ανασχηματισμού.

Τόσο οι επικοινωνιακές γκάφες που διαδέχονται η μία την άλλη, όσο και η καθυστέρηση στην αξιολόγηση αλλά και οι 53 «αντιφρονούντες», δίνουν πάτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητάει εκλογές ενώ η υπόλοιπη αντιπολίτευση ανεβάζει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης και της σκληρής κριτικής.





Το βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός παρά τις «απειλές» προς τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ότι αν δεν τελειώσει σύντομα η αξιολόγηση θα πάει σε εκλογές, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να σύρει τη χώρα για μία ακόμα φορά στην κάλπη!

Με αυτά τα δεδομένα και με επίσης δεδομένο ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, μία και μόνο λύση υπάρχει: ανασχηματισμός και μάλιστα ευρύτατος.

Οι στενοί συνεργάτες του Α. Τσίπρα έχουν ανοίξει τα μπλοκάκια τους και ψάχνουν για εξωκοινοβουλευτικούς, πρόσωπα προβεβλημένα και ευρέως αποδεκτά σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα αφενός, και αφετέρου να μη χρειαστεί να παίξει με το παλιό ρητό «άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Και αυτό διότι στον «γερασμένο» πλέον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λίγα τα πρόσωπα που δεν διαφέρουν σε τίποτα από το «κόκκινο πανί»

Μεταξύ αυτών και στην πρώτη γραμμή για να δούνε την έξοδο είναι ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος μπορεί να ανασκεύασε τη δήλωσή του για τον ΟΛΠ, αλλά εξακολουθεί να εισπράττει την ενόχληση του Μαξίμου.

Μέχρι στιγμής και ο κύριος Πολάκης είναι από τους επικρατέστερους για απομάκρυνση μια και όλοι έχουν μία… κακή κουβέντα να πούνε για τον συγκεκριμένο Υπουργό και όχι άδικα.

Ο Γιάννης Μουζάλας πρίν από λίγες ημέρες ήταν το «μήλον της Έριδος», όμως τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και η κόπωσή του κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα!

Όσο για τον κύριο Φίλη, τον τελευταίο καιρό είναι «ως ει παρών» αλλά όποτε ανοίγει το στόμα του σειόνται τα ΜΜΕ και το τελευταίο που θέλει ο Α. Τσίπρας είναι έναν… Πάγκαλο στην κυβέρνηση! Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο κύριος Μπαλτάς ο οποίος πλέον έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα «παλλόμενα πέη»

Γρίφος είναι οι κύριοι Σπίρτζης και Κοντονής μια και οι δύο χαίρουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, όμως δεν είναι λίγοι (εντός ΣΥΡΙΖΑ) που θα επιθυμούσαν την αντικατάστασή τους.

Τέλος, Φωτίου και Αναγνωστοπούλου δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το «κάδρο» αν και είναι πολύ δύσκολο προς το παρόν να βρεθούν τόσοι πρόθυμοι αντικαταστάτες να πάρουν την «καυτή πατάτα» της εφαρμογής των εξαιρετικά δύσκολων μέτρων.

Η παρέλαση από τα πρωινά τηλεοπτικά πάνελ, έχει μειώσει πολύ τους υποψήφιους για έναν υπουργικό θώκο μια και ακόμα και ο τελευταίος βουλευτής έχει βρει βήμα για τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν! Τις περισσότερες φορές αδιάβαστοι και απέναντι στα «θηρία» των πάνελ έχουν καταφέρει να χάσουν το τραίνο της «καρέκλας» τουλάχιστον προς το παρόν.

Έτσι το Μαξίμου με αφανή πρωτεργάτη τον κύριο Φλαμπουράρη στρέφει το βλέμμα του σε εξωκοινοβουλευτικούς οι οποία δεν θα είναι «απειλή» αλλά «σάκος του μποξ» χωρίς το άγχος της εκλογικής περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου