Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η Βασιλική Θάνου μηνύει καθηγητή Πανεπιστημίου για εξύβριση


Μήνυση κατά του καθηγητή του ΕΚΠΑ και δικηγόρου, Σταύρου Τσακυράκη, υπέβαλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου.
 Αιτία, παλαιότερη ανάρτηση του Στ. Τσακυράκη στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποίαν καλούσε την νεοδιορισθείσα τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου να παραιτηθεί, κατηγορώντας την για αντιθεσμική συμπεριφορά λόγω επιστολής που είχε στείλει στους ομολόγους της ευρωπαϊκών κρατών για να τους ενημερώσει «αναφορικά με τις θέσεις του ελληνικού λαού και με την κατάσταση της Ελλάδος».

Στην ανάρτησή του ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών χαρακτήριζε τη Βασιλική Θάνου «αφελή» ενώ την κατηγορούσε ότι μιλά ως «πολιτικάντης». Ανέφερε επίσης ότι η επιστολή της «καταβαραθρώνει τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς» ενώ «εκθέτει την χώρα μας και μας εξευτελίζει πολιτισμικά».

Οι σχετικές αναφορές καθώς και γενικά οι απόψεις του Στ. Τσακυράκη όπως εκφράζονται στο συγκεκριμένο σχόλιο θεωρούνται «προσβλητικά» από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου η οποία στην έγκλησή της αναφέρει ότι «ενέχουν, κατά την κοινή αντίληψη, περιφρόνηση και μείωση της ηθικής και κοινωνικής μου αξίας, προεχόντως, όμως, μείωση του κύρους του αξιώματος, ήτοι αυτό της Προέδρου του Αρείου Πάγου».

Σε νεότερη ανάρτησή του ο καθηγητής και δικηγόρος αρνείται τις κατηγορίες ενώ χαρακτηρίζει τη μήνυση σε βάρος του «νομικά έωλη και θεσμικά επικίνδυνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου