Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Μπόργιανς


Με σκληρό τρόπο απάντησε η ΝΔ τόσο στον Πρωθυπουργό – τον οποίο κατηγορεί ότι παραποίησε την επιστολή Μπόργιανς – όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.



Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως «μοιραίο για την Ελλάδα Πρωθυπουργό» υποστηρίζοντας πως « γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας».

Παραθέτει επί λέξει όσα ανέφερε ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του και σημειώνει ότι «ο ελληνικός λαός δεν τρώει σανό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της ’λίστας Μπόργιανς’’ ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Μόνο που – δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα – ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη: ‘’Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015’’»

Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό…».

Κύκλοι της Συγγρού: Βυθίζονται και συντηρούν την ένταση

Ταυτόχρονα, κύκλοι της ΝΔ έκαναν λόγο για συνειδητή στρατηγική επιλογή έντασης αναφορικά με τη λίστα Μπόργιανς.

Κύκλοι της Συγγρού σχολίαζαν ότι «τα πράγματα θα φτάσουν σε παροξυσμό έντασης» και υποστήριζαν πως πρόκειται για «στρατηγική έντασης, προκειμένου να περισώσουν ό,τι μπορούν από την βυθιζόμενη παρέα εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Οι ίδιοι κύκλοι πρόσθετα πως αυτό γίνεται «την ώρα που η χώρα είναι στο σημείο μηδέν» προβλέποντας πως «αυτό μπορεί να οδηγήσει παντού».

Σύμφωνα με τη Συγγρού η στρατηγική αυτή ακολουθείται για δυο λόγους: «Για να ανακόψουν ό,τι μπορούν από την φθορά, αλλά κυρίως για να κατασκευάσουν τον μύθο της πτώσης μήπως και συντηρηθούν την επόμενη μέρα».

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου

Δυστυχώς, η συναίνεση για το Προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στην Διαπλοκή, αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, απατώντας στα όσα ανέφερε η Συγγρού νωρίτερα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Απατώνται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αν θεωρούν ότι μπορούν να ανταλλάξουν την συναίνεση στο Προσφυγικό με οποιουδήποτε είδους «ομερτά» για τα σκάνδαλα και την διαπλοκή της κυβέρνησης Σαμαρά.

Το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και στα εθνικά θέματα η συναίνεση πρέπει να είναι ειλικρινής. Δεν μπορεί να μπει σε παζάρια.

Από την άλλη πλευρά, η απόφαση της κυβέρνησης για κάθαρση είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Η αλήθεια για το τι συνέβαινε τόσα χρόνια, θα βγει στο φως και ο ελληνικός λαός θα την μάθει.Δυστυχώς, η συναίνεση στο Προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στην Διαπλοκή.

ΥΓ. Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει πειστικές απαντήσεις στα θέματα  της «λίστας Μπόργιανς», θα μπορούσε να έρθει εχτές στην Βουλή να τις πει δημοσίως. Επέλεξε να το αποφύγει. Υποθέτουμε ότι θα έχει τους λόγους του.

ΥΓ2. Για να διευκολύνουμε έναν ουσιαστικότερο διάλογο πάνω στην συζήτηση για την διαπλοκή, παραπέμπουμε τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ σε αυτό που είπε εχθές το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή ο τέως Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Σαλμάς: «Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί μια καθαρή απάντηση από αυτούς που εκείνη την περίοδο συνομίλησαν και ήρθαν σε επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Μπόργιανς».

Αυτή την καθαρή απάντηση, ο ελληνικός λαός την περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου