Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Σε ποια σπίτια συναντήθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Ψυχάρης


Πολιτικό πάταγο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με μεγαλοεκδότη.

Που έγιναν οι συναντήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, πρόκειται για το σπίτι της πρώην συνεργάτιδας του Αλέξη Τσίπρα, Ζωής Χαλιδιά, η οποία ήταν σκιά του από την αντιμνημονιακή ακόμη εποχή. Βρίσκεται πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, προς την πλευρά του Κολωνακίου και, όπως αναφέρει και το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη: «Το διαμέρισμα της συνάντησης, νεόδμητο, σε πολυκατοικία του 2011, ανήκε σε στενή φίλη του ηγέτη. Του το παραχωρούσε για τις επαφές του με προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, κυρίως σημαίνοντες επιχειρηματίες, που δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν».

Το σπίτι του Βασίλη Μουλόπουλου

Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, στο άρθρο του της Κυριακής, περιγράφει και άλλες τρεις μυστικές συναντήσεις με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας. Πρόκειται για το σπίτι του Βασίλη Μουλόπουλου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, νυν στελέχους στην «Αυγή» και πρώην αρχισυντάκτη στην εφημερίδα «Το Βήμα». Υπήρξε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Σταύρου Ψυχάρη πριν πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο εκδότης σχεδόν τον «φωτογραφίζει» στο εν λόγω άρθρο του:
«Οι άλλες τρεις [συναντήσεις] που είχαν προηγηθεί είχαν πραγματοποιηθεί επίσης υπό συνθήκες μυστικότητας, σχεδόν με τήρηση κανόνων συνωμοτικότητας, στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας, στο σπίτι ενός προσώπου που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης και των δύο ανδρών, ενός υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους με μακρά θητεία στις εκδόσεις που επιχειρούσε να... στερεώσει αυτόν τον ιδιότυπο «πολιτικό αρραβώνα». Ηταν τρία κρύα απογεύματα, συνήθως μετά τις 6, μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2014. Τρεις συναντήσεις «για να σπάσει ο πάγος», με καφέ φίλτρου και μπισκότα βουτύρου, που εξαντλήθηκαν σε γενικές και «ανώδυνες» συζητήσεις για την επικαιρότητα, τις απόψεις και τα σχέδια του πολιτικού, ενώ δεν έλειψαν οι συμβουλές και οι... πατρικές νουθεσίες του εκδότη», έγραψε.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές

Με πολύ σκληρό αλλά και προειδοποιητικό ύφος κυβερνητικές πηγές απαντούν στο ενδεχόμενο ο μεγαλοεκδότης Σταύρος Ψυχάρης να δημοσιοποιήσει μυστικά καταγεγραμμένο υλικό, έτσι όπως τουλάχιστο ερμηνεύονται από πολλούς αναφορές στα όσα έχουν ανακοινωθεί ως τώρα από πλευράς του.

«Υπενθυμίζεται ότι αποτελεί κακούργημα όποιος το κάνει, να πάει και μέσα» λένε χαρακτηριστικά ενώ αναφορικά με τον τρόπο που αναδείχτηκε το θέμα από το ΒΗΜΑ υποστηρίζουν ότι «αποτελεί ευθεία απειλή και ευθεία προσβολή προς τον πρωθυπουργό. Ας εξακολουθήσει. Θα έχουμε και άλλα. Μπαίνει ζήτημα Δικαιοσύνης αν ένας, επειδή έχει ένας έντυπο, θέλει να εκβιάζει τον πρωθυπουργό της χώρας».

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη σύγκρουση μέχρι τέλους καθώς εκτιμά ότι η επίθεση από το δημοσιογραφικό συγκρότημα δείχνει «έλλειψη ψυχραιμίας» ενώ -όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές: «Πρέπει να αποδομηθεί όλο το σύστημα της διαπλοκής, και να ελεύθερη να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη, χωρίς να μπλοκάρεται όπως ίσως γινόταν στο παρελθόν. Στόχος της διαπλοκής είναι να φανεί ότι όλοι είναι ίδιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου