Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Διάλογοι για γέλια και για κλάματα από το κύκλωμα δημοσιογράφων - εκβιαστών

Τα στόματα ανοίγουν μετά τις αποκαλύψεις για τους δημοσιογράφους που φέρεται ότι εκβίαζαν στελέχη της ΔΕΚΟ και τραπεζών προκειμένου να εξασφαλίζουν διαφημίσεις για τα έντυπα και τις ιστοσελίδες τους.






Σύμφωνα με την Espresso, ήδη έχουν καταφύγει στην Ασφάλεια τουλάχιστον τρία άτομα μαζί με τους δικηγόρους τους και είχαν μια πρώτη συζήτηση με  τους αρμόδιους αξιωματικούς στους οποίους μίλησαν για την ύπαρξη του κυκλώματος. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία, έναν τεχνοκράτη και ένα στέλεχος δημόσιου οργανισμού, οι οποίοι αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι έχουν πέσει θύματα εκβιασμού από άλλη ομάδα δημοσιογράφων που ελέγχουν συγκεκριμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν αναγκάστηκαν να μιλήσουν στην Ασφάλεια, επειδή φοβήθηκαν τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, καθώς όταν ξεσκεπάστηκε το πρώτο κύκλωμα, αυτοί που τους εκβίασαν άρχισαν να τους απειλούν ώστε να μην καταγγείλουν τη δραστηριότητά τους.

Όπως είπαν, οι συγκεκριμένοι διαχειριστές ιστοσελίδων εκβίαζαν  στελέχη που κατέχουν υψηλές θέσεις σε μεγάλους οργανισμούς του Δημοσίου και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή τράπεζες προκειμένου να τους χορηγούν διαφημιστικά πακέτα. Μάλιστα τα ποσά που φέρεται ότι αποσπούσαν μηνιαίως από κρατικά και ιδιωτικά διαφημιστικά πακέτα ήταν της τάξης των 700.000 ευρώ.

Ο τρόπος δράσης τους αποκαλύπτεται από τις δεκάδες συνομιλίες των τριών κατηγορουμένων, στις οποίες αποτυπώνονται οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσαν στην υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου για να προωθήσει διαφημιστική δαπάνη σε φίλα προσκείμενα στο κύκλωμα μέσα ενημέρωσης, αλλά και η αγωνιώδης προσπάθειά τους να αποκτήσουν προσβάσεις σε υψηλά πολιτικά πρόσωπα.

Οι κατηγορούμενοι Τάκης Μούσσας, Χρήστος Φράγκου και ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος  εμφανίζονται να παίρνουν μέτρα προστασίας καθώς αποφεύγουν να συναντιούνται σε πολυσύχναστα μέρη και να αναφέρονται σε συγκεκριμένα ονόματα στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες. Όταν επικοινωνούν τηλεφωνικά, χρησιμοποιούν συνθηματικά για  συγκεκριμένα πρόσωπα, στα οποία αναφέρονται με εκκλησιαστικούς όρους όπως «Αρχιεπίσκοπος», «διάκος», «ιερείς».

Μουσσάς: Έλα..
Μαυρίκος: Πες στον αρχιμανδρίτη
Μουσσάς: Μμμ
Μαυρίκος: Τον διάκο ρε παιδί μου
Μουσσάς: Ναι, ναι
Μαυρίκος: Όπου του λέμε «μπράβο» που με τον αγιασμό κατάφερε να ξεβρομίσει την εκκλησία
Μουσσάς: Εντάξει, ο τόπος, κατάλαβα
Μαυρίκος: Εντάξει;
Μουσσάς: Να σου πω κάτι
Μαυρίκος: Αυτοί οι ιερείς αξίζουν για τη χώρα, μπράβο τους!

Ενδεικτική είναι και η συνομιλία μεταξύ του Τάκη Μουσσά και της Αμαλίας Κάτζου:
Μουσσάς: Ήδη το έχω φτιάξει το κόλπο, εεε,  μίλα και με τον αρχιμανδρίτη για το εεε, για τον πατριάρχη Αλέξιο
Κάτζου: Ναι
Μουσσάς: Εντάξει;
Κάτζου: Εντάξει

Χαρακτηριστική είναι η επικοινωνία του Τάκη Μουσσά με τον Χρήστο Φράγκου για επικείμενη συνάντησή τους με την Αμαλία Κάτζου.

Μουσσάς: Κέντρο που λες για ρίξε καμιά ιδέα
Φράγκου: Οπουδήποτε ρε μ… πάμε στο You For
Μουσσάς: Όχι μη μας δουν όλους εκεί μαζί, μ… είσαι θα καταλάβουν αμέσως!
Φράγκου: Ναι εντάξει…
Αλά και ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος φέρεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις τηλεφωνικές αναφορές του:
Μουσσάς: Φρόντισε να λήξουμε σήμερα με αυτό το θέμα που είμαστε ανοιχτοί
Μαυρίκος: Ναι ρε μην ανησυχείς για αυτό
Μουσσάς: Όχι δεν ανησυχώ . Εγώ ανησυχώ μην ξεφτιλιστούμε.
Μαυρίκος: Θα τα πούμε από κοντά., μην το λες από το τηλέφωνο
Μουσσάς: Μην ξεφτιλιστούμε εσύ και εγώ
Μαυρίκος: Ναι μην το λες από το τηλέφωνο, μην το λες

Σε άλλο διάλογο μεταξύ των δύο ανδρών ο εκδότης της «Ακρόπολης» κατηγορεί την υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ ότι του έφαγε οκτώ χιλιάρικα!
Μαυρίκος: Βγαίνει 52.000, δεν βγαίνει 60.000. Μας έφαγε οκτώ χιλιάρικα
Μουσσάς: Σταμμάτα ρε, αντε γ…. Που σου έφαγε μ… κιόλας
Μαυρίκος: Ρε μ… μου έφαγε οκτώ χιλιάρικα
Μουσσάς: Ρε μ… αντε γ… να πούμε λάθος θα έχει γίνει. Μαλ..
Μαυρίκος: Δεν έκανε λάθος η π…. Μας δούλεψε
Μουσσάς: Τώρα θα σκάσεις;
Μαυρίκος: Να κάνει λάθος οκτακόσια ευρώ το δέχομαι…
Μουσσάς: Ρε ηλίθιε
Μαυρίκος: Να κάνει λάθος οκτώ χιλιάρικα;
Μουσσάς: Ρε ηλίθιε που πάντα βιάζεσαι σκάσε και άκου…
Σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι πρόκειται να απολογηθούν ενώπιον του 1ουειδικού ανακριτή για τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις πρόκειται να υποστηρίξουν ότι είναι αθώοι. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απολογιών ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα κριθούν προσωρινά κρατούμενοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου