Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Οι επώνυμοι που πέρασαν το κατώφλι της Βουλής… και ποιους χάνουμε από τα έδρανα


Για αρκετούς η χθεσινή εκλογική μάχη ήταν διαφορετική από όσες έχουμε συνηθίσει καθώς ήταν από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις και αυτό διότι οι πολίτες δεν έβαζαν σταυρό προτίμησης στους υποψηφίους, αλλά επέλεγαν το κόμμα της προτίμησης τους.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τα επιτελεία των κομμάτων, έτσι ώστε να τοποθετήσουν στις λίστες τους γνωστά πρόσωπα όπως, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλα.

Όμως λίγοι ήταν εκείνοι που τοποθετήθηκαν ψηλά στις λίστες των κομμάτων και κατάφεραν να μπουν στην Βουλή.Η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλη από το ΚΚΕ εκλέγεται στην Α” Αθηνών και η Έλενα Κουντουρά με τους ΑΝΕΛ.

Στην Β” Αθηνών από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η δημοσιογράφος Αννέτα Καββαδία και ο Γιώργος Αμυράς, με το Ποτάμι,

Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται η δημοσιογράφος Άννα Καραμανλή, ενώ ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας ξαναμπαίνει στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται στην περιφέρεια Λαρίσης η Άννα Βαγενά και στην Αιτωλοακαρνανία ο Γιώργος Βαρεμένος.

Η Έλενα Ράπτη διατηρεί τη θέση της στη Βουλή καθώς επανεκλέγεται στην Α” Θεσσαλονίκης.

Μια θέση στη Βουλή θα έχει και ο γνωστός πολίστας Γιώργος Μαυρωτάς που ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι.

Πάντως, εκτός Βουλής μένει ο ηθοποιός, Νίκος Ορφανός που ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι, ο αθλητής Πύρρος Δήμας, που ήταν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, που ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου