Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Μητσοτάκης: Δεν θα παρακαλέσουμε κιόλας τον Τσίπρα για το σχηματισμό κυβέρνησης


Τα όσα προβλέπει το πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου δεν θα υλοποιηθούν αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης, προειδοποιεί ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ Αθήνας και πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν το πιστεύει».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κύριος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις της, η ΝΔ σήμερα είναι ίσως πιο αναγκαία για τη χώρα από ό,τι υπήρξε ποτέ».

Για την κατάσταση στο δημόσιο τομέα, επικρίνει την πολιτική που άσκησε ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζει ότι «το πρόβλημα του Ελληνικού Κράτους σήμερα δεν είναι τόσο αριθμητικό όσο ποιοτικό» και υποστηρίζει ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα δράσης που είχε ξεκινήσει ο ίδιος ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



Ερωτηθείς για τις δυνατότητες σχηματισμού ενός «μεγάλου συνασπισμού», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: «η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας από Δευτέρα θα είναι «όσοι πιστοί προσέλθετε» αλλά με έμφαση στο «πιστοί».

Μακάρι να συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο που θα καθορίσει τις προτεραιότητες, τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της νέας Κυβέρνησης με κορμό τη Νέα Δημοκρατία. Θα είναι χρήσιμος και ευπρόσδεκτος. Σίγουρα, όμως, δεν πρόκειται να τον παρακαλέσουμε κιόλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου