Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα η ομιλία του Παπανδρέου στο Ζάππειο

Στο Ζάππειο αναμένεται να μιλήσει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει τόσο για την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, αλλά και τη δραστηριότητα του Άλεξ Ρόντος όσο ο ίδιος ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Ο ίδιος θα μιλήσει στην Αίγλη του Ζαππείου μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ελλήνων αποφοίτων του πανεπιστημίου Χάρβαρντ με τίτλο «Μετά το Μνημόνιο τι;» και συγκεντρώνει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, αφού αναμένεται να απαντήσει σε πολλά από εκείνα για το οποία έχει επικριθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να καταδείξει ότι όλες οι επιλογές του ήταν σωστές και αναμένεται να ισχυριστεί ότι οι πράξεις του στην περίοδο 2010, με την υπογραφή του πρώτουΜνημονίου, δικαιώθηκαν στη συνέχεια, όπως κατά καιρούς έχει δηλώσει σε ανακοινώσεις και ομιλίες του.
Ενδεικτική είναι η πρόσφατη ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι έργο της δικής του κυβέρνησης και όχι της κυβέρνησης Σαμαρά!
Σήμερα ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να πιεσθεί να απαντήσει για τις αποκαλύψεις του σκανδάλου για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο σκοτεινός και εξ απορρήτων συνεργάτης του, Άλεξ Ρόντος.
Αλλά και για το θέμα αυτό, πάλι, ο πρώην πρωθυπουργός προέβη ήδη σε σχόλιο, παρ’ ότι η Δικαιοσύνη εξακολουθεί να διεξάγει έρευνα επιρρίπτοντας ευθύνες σε δημοσιογράφους για την έκταση που έχει πάρει το σκάνδαλο και υπογραμμίζοντας σε γραπτή ανακοίνωση:
«Κάποιοι σχολιαστές, παρά το ότι γνωρίζουν από το ρεπορτάζ στοιχεία της υπό συζήτηση υπόθεσης για μια ΜΚΟ και μάλιστα, τα γνωρίζουν από το ρεπορτάζ που οι ίδιοι κάνουν, συνεχίζουν να παριστάνουν ότι τα αγνοούν και μαζί βεβαίως, συνεχίζουν να εκτίθενται. Και επειδή, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να το πράττουν για τους δικούς τους λόγους, ακριβώς γι’ αυτό αποκρύπτουν συνειδητά την αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Η υπόθεση οδηγήθηκε σε διερεύνηση από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».
Πηγή φωτογραφίας: Fosphotos.com/Σπύρος Δαρδαμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου