Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αλλάζει ο τρόπος αξιολόγησης στο δημόσιο

Την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης στο δημόσιο με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ ανακοίνωσε , μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκης, για την επιλογή νέων γενικών διευθυντών και τμηματαρχών.

Στόχος του υπουργείου είναι να προσμετρηθούν όσοι διαπιστώθηκαν ότι είχαν πλαστά πτυχία, οι περίπου 1.650 που πέτυχαν προσωρινές αποφάσεις από δικαστήρια, αλλά και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι επιλέγουν το ιατρείο τους από τον νέο Πρωτοβάθμιο Φορέα Υγείας.

Αναφορικά με τους 1.650 που πέτυχαν προσωρινές αποφάσεις, διευκρίνισε ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και ότι η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα να πείσει την τρόικα να συμπεριληφθούν στον συνολικό αριθμό αποχωρήσεων.  Για τους σχολικούς φύλακες, απέρριψε τα περί προσπάθειας διάσπασης, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή υπήρξε λύση για τους 526 που θα εργαστούν ως βοηθοί θαλάμων σε νοσοκομεία. « Σε αυτή τη φάση αυτό μπορούσαμε να κάνουμε και το κάναμε με κοινωνικά κριτήρια » σημείωσε, ενώ για τους υπόλοιπους 1.500 δεσμεύθηκε να δώσει απάντηση εντός των επόμενων 10 ημερών για το αν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλον φορέα.

Αναφερόμενος στο θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών επανέλαβε την πρότασή του οι υποψήφιοι πρέπει να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες, ενώ σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για τις ΜΚΟ, είπε ότι ο πολιτικός προϊστάμενος έχει πάντοτε την ευθύνη για το όσα συμβαίνουν στο υπουργείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου