Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Στην αντεπίθεση ο Μανιτάκης


ΜανιτάκηςΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ                                       Βολές εναντίον υπουργών εκτόξευσε ο Αντώνης Μανιτάκης, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθούσε να κλείσει το θέμα της αντιπαράθεσης που είχε ξεσπάσει μεταξύ των υπουργών...
Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης δήλωσε πως δεν έχει λάβει στοιχεία για επίορκους υπαλλήλους. 
Αν και στη φυλακή ...συνεχίζουν να αμείβονται
«Συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους από την απροθυμία ορισμένων υπουργείων να συνεργαστούν με το υπουργείο, όπως στην αποστολή στοιχείων κατά τη διαδικασία της διαθεσιμότητας των 2.000 υπαλλήλων, αλλά και στον πειθαρχικό τομέα. Σημειώνουν δε ότι δεν μπορεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχει επιτελική ευθύνη, να βρει λόγου χάρη τους καθηγητές που προφασίζονται ψυχολογικά προβλήματα για να μην προσέρχονται στα σχολεία, τους επίορκους εφοριακούς ή υπαλλήλους στην πολεοδομία κ.λπ. Αν κάθε αρμόδιο υπουργείο δεν εντοπίσει και στείλει στα πειθαρχικά συμβούλια όσους δεν τηρούν τον υπαλληλικό κώδικα ή είναι επίορκοι, τότε όλες οι προσπάθειες για απομόνωση των ακατάλληλων υπαλλήλων θα πέφτουν στο κενό».
Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι η συμφωνία του πρωθυπουργού με την τρόικα για προσλήψεις στις θέσεις των επίορκων που θα απολυθούν ήταν πρόταση του Αντώνη Μανιτάκη.
«Δεν είναι τυχαίο ότι η κατ' αρχήν συμφωνία κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των δανειστών της χώρας, για μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση επίορκου ή ακατάλληλου υπαλλήλου, αποτελεί μία από τις πρώτες προτάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς την τρόικα, που έγινε γνωστή πριν λίγους μήνες ως συμφωνία της τρόικας για την ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού. Και αυτό, καθώς όπως έχει επισημάνει επανειλημμένως ο κ. Μανιτάκης, η ραγδαία αύξηση των αποχωρήσεων-συνταξιοδοτήσεων από το δημόσιο, έχει στερήσει τις υπηρεσίες από άξιους υπαλλήλους και έχει αποδιοργανώσει τη διοίκηση».
Επίσης, συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζουν ότι δεν λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια τα πειθαρχικά συμβούλια και σημειώνουν πως έχουν διαβιβαστεί και εξετάζονται σε αυτά όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις, που αγγίζουν τις 2.000, ενώ ήδη πάνω από 900 υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Επίσης, με πρωτοβουλία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης απεστάλησαν προς έλεγχο στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το σύνολο των περίπου 1.900 περιπτώσεων υπαλλήλων στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα τα οποία επισύρουν σοβαρές ποινές από το 2007, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν αξιοποιηθεί καταλλήλως και αρμοδίως.
Την ίδια στιγμή η ΔΗΜΑΡ εξαπέλυε επίθεση εναντίον της τρόικας για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο στηρίζοντας τον Α. Μανιτάκη.
Έντονη κριτική στην τρόικα για την επιμονή της σε άμεσες απολύσεις από το Δημόσιο αλλά και σε όσους εντός της κυβέρνησης διάκεινται θετικά σε αυτή τη θέση, ασκεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΔΗΜΑΡ, σε ενημερωτικό σημείωμα που απευθύνεται στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος. «Το να συνδέει η τρόικα όλο αυτό το τεράστιο εγχείρημα μόνο με τις απολύσεις λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και αντιμεταρρυθμιστικά. Φοβίζει και αποθαρρύνει τους καλούς δημοσίους υπαλλήλους και δίνει προσχήματα κάλυψης σε όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους»
Επικρίσεις εκφράζει η ΔΗΜΑΡ και για την κριτική που ασκείται στον κ. Μανιτάκη από δυνάμεις που, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στο σημείωμα, «εντός της κυβέρνησης υποστηρίζουν τις απολύσεις, ενώ επίσης μέρος των ΜΜΕ ασκεί μια κακόβουλη κριτική που δεν λαμβάνει υπόψη το περιεχόμενο της αντιπαράθεσης και παρουσιάζει τη Δημοκρατική Αριστερά ως συντηρητική δύναμη που δίνει μια μάχη οπισθοφυλακών. Επίσης γίνεται μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εξώθησης του σε παραίτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου