Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αυτό είναι το οχτάχρονο παιδί που σκοτώθηκε στο Μαραθώνιο της Βοστώνης


παιδί-ΜάρτινΘΡΗΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ                     Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο Μαραθώνιο...
Ολόκληρη η οικουμένη θρηνεί το χαμό του 8χρονου Martin Richard που άφησε την τελευταία του πνοή στα τρομοκρατικά χτυπήματα της Βοστώνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι βρισκόταν με τις δύο αδερφές του και τη μητέρα τους κοντά στη γραμμή τερματισμού γιατί περίμεναν τον μπαμπά τους που είχε λάβει μέρος στο μαραθώνιο, να τερματίσει. Του είχαν υποσχεθεί μία μεγάλη αγκαλιά για το τέλος, μόνο που η μοίρα είχε άλλα σχέδια.
Η αδερφή και η μητέρα του Martin Richard νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένοι, ενώ το κοριτσάκι έχει ήδη χάσει το πόδι του. Η άλλη αδερφή δεν έχει πάθει τίποτε, τουλάχιστον όχι στο σώμα της.
Στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης ο κατάλογος των τραυματιών περιλαμβάνει ένα αγόρι 2 ετών με τραύμα στο κεφάλι, ένα κορίτσι 9 ετών με τραύμα στο πόδι και έξι άλλα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών.
Στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, το οποίο έχει δεχθεί 29 θύματα, τα τραύματα κυμαίνονται από κοψίματα και μώλωπες μέχρι σοβαρά τραύματα από θραύσματα. Χειρουργοί δήλωσαν πως μέχρι χθες το βράδυ είχαν πραγματοποιήσει αριθμό ακρωτηριασμών.
Συνολικά τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν όταν δύο βόμβες εξερράγησαν ανάμεσα στο πλήθος χθες, Δευτέρα, το απόγευμα στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Οι αρχές έκαναν γνωστό πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε απόσταση 45 ως 90 μέτρων η μια από την άλλη.
Το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα παιδιά που περιθάλπει. Ο χειρουργός Πίτερ Φέιγκενχολτς του Γενικού Νοσοκομείου, ο οποίος προχώρησε σε επεμβάσεις σε έξι πρόσωπα, όλα θεατές του Μαραθωνίου, είπε πως αυτοί που ήταν σοβαρότερα τραυματισμένοι --κανένας από τους οποίους δεν ήταν παιδί-- έφτασαν στο νοσοκομείο μέσα στα πρώτα 15 λεπτά μετά τις εκρήξεις. Ο πιο ηλικιωμένος από τους τραυματίες που φρόντισε ήταν 71 ετών.
Ο Φέιγκενχολτς είπε πως η ανάρρωση μερικών από τους τραυματίες θα είναι δύσκολη, καθώς θα χρειαστούν νέες επεμβάσεις αύριο και σειρά επεμβάσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.
Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν ώρες αφού ο Λελίσα Ντεσίσα από την Αιθιοπία και η Ρίτα Τζέπτου από την Κένυα είχαν κερδίσει τις κούρσες των ανδρών και των γυναικών. Περίπου 17.000 δρομείς είχαν τερματίσει πριν σημειωθούν οι δύο εκρήξεις και διακοπεί ο αγώνας. Άλλοι περίπου 6.000 συνέχιζαν να τρέχουν τη στιγμή εκείνη. Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης είναι ο παλαιότερος αγώνας δρόμου που διεξάγεται στις ΗΠΑ και προσελκύει δρομείς από ολόκληρο τον κόσμο.
Η αστυνομία είχε αρχικά κάνει λόγο για μια τρίτη έκρηξη στη βιβλιοθήκη JFK της Βοστώνης, αλλά λίγο αργότερα διευκρίνισε πως το επεισόδιο αυτό στην πραγματικότητα "συνδέεται με μια πυρκαγιά".
Πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη, η Ουάσινγκτον και το Σαν Φρανσίσκο ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας τους μετά τις εκρήξεις στη Βοστώνη.
"Ενισχύουμε την ασφάλεια μπροστά από τα ξενοδοχεία και άλλα γνωστά σημεία στην πόλη", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Πόλ Μπράουν. "Υπάρχουν 1.000 μέλη της αστυνομίας της Νέας Υόρκης αφοσιωμένα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και θα κινητοποιηθούν 100%, μαζί με ολόκληρη την αστυνομία της πόλης, για να προστατεύσουν την πόλη μας", διευκρίνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Η Γερουσία στην Ουάσιονγκτον τήρησε χθες το βράδυ ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα.
Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης οργανώνεται από το 1897 στην πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης, παραδοσιακά την τρίτη Δευτέρα του Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου