Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Η αποφασιστικότητα Καπρέλη στην αναμόρφωση του αγροτικού μοντέλου

ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΙ ΣΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ...

Πόσο εύκολο είναι για έναν ζυμωμένο τεχνοκράτη μέσα στις συνθήκες της καθημερινότητας και της αγοράς, προερχόμενο μάλιστα από μια
κατεξοχήν αγροτική περιοχή της χώρας, το Αγρίνιο, να τον αντικαταστήσεις στο όνομα μιας καραμπόλας προσώπων που υποδεικνύει η αναγκαιότητα των κυβερνητικών εταίρων.

Στην περίπτωση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Σπύρου Καπρέλη που τρία χρόνια κατάφερε να μην ανοίξει μύτη στην υπόθεση των αγροτικών κινητοποιήσεων, τα πράγματα γέρνουν προς τη δική του πλάστιγγα.

Και τούτο γιατί ο 57χρονος οικονομολόγος με τις μεταπτυχιακές περγαμηνές καταφέρνει να μετουσιώνει πάντα σε πράξη το αυτονόητο, δηλαδή να διεκδικεί και να επιτυγχάνει την άμεση οικονομική ενίσχυση της υπαίθρου , δίνοντας τις δέουσες ανάγκες ρευστότητας σε όλο το φάσμα της αγροτικής οικονομίας και παράλληλα μεθοδεύοντας την πλήρη αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου.

«Πιστεύω» ανέφερε σε ένα από τα τελευταία του άρθρα, « ότι το στοίχημα αναφορικά με την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας είναι το στήσιμο ενός λειτουργικού δικτύου συνεργασίας οργανισμών, επιστημόνων, θεσμών, και κυρίως αγροτών, που θα διακρίνεται από επαγγελματισμό και διάθεση για πρόοδο, που θα αξιοποιεί το δυναμικό του τόπου και τους αναπτυξιακούς μηχανισμούς, τόσο τους εγχώριους όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις που τόσα χρόνια ξοδευτήκαν σχεδόν αλόγιστα και χωρίς να εξυπηρετούν τους σκοπούς για τους οποίους δόθηκαν δεν μπορούν πλέον να υποκαθιστούν ούτε την αγροτική ανάπτυξη και ευημερία, ούτε και το προσωπικό εισόδημα. Οι υφισταμένες νοοτροπίες θα πρέπει να αντικατασταθούν από τη νοοτροπία της υγιούς επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας στον αγροτικό τομέα».

Γι’ αυτό άλλωστε και όταν ο Σαμαράς στην πρόσφατη συνάντηση του με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Τσαφτάρης, Χαρακόπουλος) έδωσε εντολή για την εκταμίευση κοινοτικών ενισχύσεων 1,09 δις ευρώ σε 670.000 αγρότες, ο Καπρέλης ήταν εκείνος που ανέλαβε αυθημερόν να πιστώσει τους λογαριασμούς των αγροτών δίνοντας τον τόνο για την επανεκκίνηση της χριστουγεννιάτικης αγοράς και παράλληλα το έναυσμα για την έναρξη αυτής ακριβώς της δυναμικής που πρέπει να αποκτήσει η πρωτογενής παραγωγή προκειμένου να συμβάλλει αποφασιστικά στην προσπάθεια ανόρθωση της Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου