Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Και ο «Φωκάς» στο άρθρο 99;

«ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 Ν. 3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν. 4013/2011 και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του Ν. 4072/2012, κατέθεσε ο όμιλος «Φωκά»...

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ομίλους λιανικού εμπορίου στη Βόρεια Ελλάδα με κομβική παρουσία και στην αγορά της Αττικής.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ουσιαστικά ότι «κλείνει»  η αγορά της Θεσσαλονίκης, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου εισήχθησαν στο άρθρο 99 και βέβαια συρρικνώθηκαν.
Δίκτυο 
Η «Φωκάς» ήταν ενδεχομένως η τελευταία που επιδείκνυε, μέχρι πριν από λίγους μήνες, αξιοσημείωτη αντοχή στην κρίση, έχοντας, ωστόσο, μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το δίκτυό της, ενώ προχώρησε παράλληλα σε παρεμβάσεις μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων της.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», χθες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εξετάστηκε αίτηση του ομίλου για την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία αφορά τη λήψη προληπτικών μέτρων για να μην υλοποιηθούν εις βάρος του μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής. Η απόφαση της προσωρινής διαταγής αναμένεται, ενώ εκτιμάται πως το αργότερο μέσα στο επόμενο δίμηνο θα εκδικαστεί και η αίτηση υπαγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου