Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τι ζήτησε ο Σαμαράς από τους υπουργούς


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Yπό την προεδρεία του Αντώνη Σαμαρά,oλοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι
της Παρασκευής.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων εντός των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων.
Μέχρι τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας στις 9 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει τακτοποιηθεί το θέμα των μέτρων. Το μεγάλο «ψαλίδι» θα πέσει στα δώρα που φαίνεται ότι καταργούνται για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους.
Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός «τα μέτρα δεν είναι μάταια τα μέτρα σε δύο χρόνια θα έχουμε μία διαφορετική Ελλάδα» και επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι «οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες».
Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι «οι περικοπές που περιλαμβάνει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ είναι οι τελευταίες και θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάκαμψης, όπως είναι η επιστροφή των χρεών του δημοσίου, η ενεργοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, το ξεπάγωμα των χρηματοδοτούμενων έργων και η πάταξη της φοροδιαφυγής με νέες μεθόδους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου