Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τι αποφασίστηκε για τη στρατιωτική θητεία

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Πάει πίσω κατά τρεις μήνες η συζήτηση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, όπως είχαν εισηγηθεί τα γενικά επιτελεία προς τον υπουργό Άμυνας...
: «Οι νέοι μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια τα πάνδεινα, δεν θα τους φορτώσουμε τώρα και τρεις μήνες επιπλέον θητεία», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα».
Το πάγιο αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας στο θέμα της αύξησης, κατά τρεις μήνες, της στρατιωτικής θητείας επανήλθε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά τότε συμφωνήθηκε ότι την απόφαση και το κόστος θα αναλάβει η νέα κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές.
Η κυβέρνηση ωστόσο που στηρίζεται από τα τρία κόμματα αποφάσισε να μην ανακινήσει θέμα.
Θέση στο θέμα της στρατιωτικής θητείας έλαβε η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία αναφέρει: «Προ ημερών είχε Φούσκα απεδείχθη η κυβερνητική εξαγγελία περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Απαρνούνται για ψηφοθηρικούς λόγους ένα ευεργετικό μέτρο που θα αναζωογονούσε την Εθνική μας Άμυνα. Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στην προγραμματική της θέση για 14μηνη θητεία και υποχρεωτική στράτευση ανδρών και γυναικών στα 18 έτη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου