Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα στην Κρήτη


ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ
Εξαπλώνονται τα πύρινα μέτωπα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.
Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση χωριών...
στο δήμο Βιάννου Ηρακλείου εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση.
Τα ξημερώματα εκκενώθηκε η Κάτω Βιάννος και τμήμα του χωριού Χόνδρος, ενώ προληπτικά εκκενώθηκε και το χωριό Μάρθα.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και δύο ελικόπτερα.
Νωρίς το πρωί σημειώθηκε αιματηρό περιστατικό στην περιοχή, όταν κτηνοτρόφος πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άνδρες που βιντεοσκοπούσαν την πυρκαγιά.
Τα θύματα, ηλικίας 24 και 35 ετών, δέχθηκαν αρχικά φραστική επίθεση από τον κτηνοτρόφο, ο οποίος τους επέπληξε για το γεγονός ότι ενώ καίγεται η περιουσία του, εκείνοι τραβούσαν βίντεο. Στην απάντηση των δύο ανδρών ότι δεν έκαναν τίποτα κακό, ο κτηνοτρόφος αντέδρασε πυροβολώντας έξι φορές τον 24χρονο και μία τον 35χρονο.
Ο 24χρονος φέρει σοβαρά τραύματα σε όλο το σώμα, καθώς δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στα πόδια και δύο σε ζωτικά σημεία. Ο 35χρονος είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς η σφαίρα τον βρήκε στο πόδι. Αμφότεροι νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται τρία πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο, με τους ανέμους να τροφοδοτούν συνεχώς τις φλόγες.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κέραμε και την Ακουμιανή Γιαλιά, συνεχίζει να κατακαίει το νότιο Ρέθυμνο, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε, τα ξημερώματα, στις περιοχές Βελονάδο και Κάστελο. Χερσαίες και εναέριες δυνάμεις, έχουν απλωθεί και επιχειρούν και στα τρία μέτωπα.
Εξ άλλου στο Σμάρι Πεδιάδος σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής και οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς, προκειμένου να περιοριστεί η καταστροφή.
Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Μάλια, Αντισκάρι, Τσούτσουρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου