Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Η Μέρκελ βρήκε τον Ιταλό δάσκαλό της


ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ
Η νίκη της Ιταλία κόντρα στην Γερμανία με 2-1 που την έστειλε στον τελικό του euro, δεν είχε τελικά μόνο συμβολική σημασία.
 
Η Σύνοδος Κορυφής ήταν μια δραματική εμπειρία για την Άγκελα Μέρκελ, η οποία θέλοντας και μη υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία, ύστερα από το «σφυροκόπημα» του Ιταλού πρωθυπουργού.
 
Ο  Μ. Μόντι, ως επικεφαλής ενός ισχυρού μπλοκ, απείλησε ακόμα και με κατάρρευση της Ευρωζώνης, γεγονός που υποχρέωσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο σε υποχώρηση.
Ο «Σούπερ» Μάριο φαίνεται άλλαξε τα δεδομένα όταν σε έντονο ύφος απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΕΕ Χ. Ρομπάι και του είπε: «Πού πας; Κάτσε κάτω, γιατί θα τα τινάξω όλα στον αέρα. Δεν θα φύγει κανείς, αν δεν βρεθούν λύσεις».
 
Εννοούσε ασφαλώς ότι πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών επιτοκίων που δανείζεται η χώρα του και αμέσως έσπευσε να συνταχθεί μαζί του ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι.
 
Στους σύμμαχος του Μ. Μόντι προστέθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ, ο οποίος ζήτησε από τον Ρομπάι «αν πάει για τη συνέντευξη να πει την αλήθεια, δηλαδή ότι δεν υπάρχει συμφωνία», με αποτέλεσμα η Μέρκελ να βρεθεί σε καραντίνα.
 
Ο σούπερ Μάριο πέτυχε να αλλάξει την ατζέντα  και να δώσει μια μεγάλη ελπίδα στον Ευρωπαϊκό Νότο.
 
Ο Μόντι τώρα ετοιμάζεται για τον τελικό της Κυριακής με την Ισπανία, στο Κίεβο, έχοντας υποχρεώσει την Α. Μέρκελ σε ιστορική υποχώρηση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου