Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ποιόν βγάζουν νικητή οι μυστικές δημοσκοπήσεις

ΤΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν... εκλογικό θρίλερ μεταξύ Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση.


Στις μυστικές έρευνες όμως που έχουν στη διάθεσή τους τα κομματικά επιτελεία υπάρχουν δύο πολύ ενδιαφέροντα εύρημα που φωτογραφίζουν το νικητή των εκλογών.

Όπως πληροφορείται το «Π», υπάρχουν σημαντικές μετακινήσεις προς τη Ν.Δ., ψηφοφόρων οι οποίοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς η τάση έως τώρα ήταν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να μετακινούνται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εκτιμάται πρόκειται για μεσαία στρώματα του πληθυσμού θέλουν κυβερνητική σταθερότητα και πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην παρούσα φάση ταυτίζονται με τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι οι μετακινήσεις ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου προς τη Ν.Δ. και όχι προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβαινε την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως οι δύο νέοι πόλοι εξουσίας Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ θα βγουν ενισχυμένοι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Επίσης στην παρούσα φάση -γιατί οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής- το προβάδισμα ανήκει στη Ν.Δ. που δείχνει να έχει δεξαμενές για να πάρει ψήφους και να ανεβάσει τα ποσοστά της.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα δύσκολα θα συντηρήσει το ποσοστό του 13,1% και το ζητούμενο είναι εάν θα μπορέσει να ανακάμψει.

Τα υπόλοιπα κόμματα θα πιεστούν προς τα κάτω, ενισχύοντας τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου