ΛΟΓΙΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ...
Επιτέλους ένα άρθρο συμπονετικό για την Ελλάδα φιλοξενεί στις σελίδες του το έγκυρο γαλλικό περιοδικό Courrier International, από τις σπάνιες φορές που ξένα δημοσιεύματα δεν βωμολοχούν εναντίον της Ελλάδας.
Με ένα πρωτότυπο εξώφυλλο, το περιοδικό κυκλοφορεί με κεντρικό τίτλο «Φτώχεια, ευρώ, ξενοφοβία: η χώρα παίζει το μέλλον της στις 17 Ιουνίου, αναφέρει στο εξώφυλλό του το περιοδικό».
Το Courrier International φιλοξενεί στην τελευταία του έκδοση τα «καταστροφικά σενάρια», για τα αναπάντεχα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις περασμένες εκλογές, για τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο αποκαλεί «αξιόπιστο συνομιλητή της Ευρώπης», ενώ στο ίδιο αφιέρωμα περιέχεται και ένα σχολιαστικό άρθρο με τίτλο «Ενωθείτε εναντίον της γερμανικής ηγεμονίας».
Εξιστορώντας στη συνέχεια την ιστορία της Ελλάδας το γαλλικό περιοδικό, αναφέρει στον κεντρικό του θέμα «Εχει ξαναγίνει» και ουσιαστικά σχολιάζει την πρωτοβουλία της Ελλάδας να ζητήσει το 1847, δάνειο από τις τότε μεγάλες δυνάμεις Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία. «Ενάμιση αιώνα αργότερα το ίδιο ζήτημα κόβει την Ευρώπη στα δυο : από τη μι α πλευρά βρίσκονται όσοι βιάζονται να αποτελειώσουν τον κακό μαθητή της Ευρώπης και ετοιμάζονται να πατήσουν το κουμπί Grexit. Από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι οπαδοί της ιδέας για μεγαλύτερη ευρωπαική αλληλεγγύη. Ανάμεσα στις δυο απόψεις οι Βρυξέλλες κάνουν ελιγμούς ενώ Παρίσι και Βερολίνο επαναλαμβάνουν την ευχή να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ».
Η έξοδος της Ελλάδας από την Eυρωζώνη θα έριχνε το σύνολο της Eυρωπαικής ηπείρου σε ανεξέλεγκτες αναταράξεις, αναφέρει ο αρθρογράφος. «Στα ερείπια του Παρθενώνα ο ναός του ευρώ θα κινδύνευε με κατάρρευση» αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει:
«Οι χώρες μέλη της Ευρωζώνης αφού δεν μπορούν να πάρουν διαζύγιο είναι καταδικασμένες να συνεννοηθούν. Εξάλλου έχουν κάθε συμφέρον. Οι δανειστές της Ελλάδας έχουν μόνο να χάσουν από ένα σενάριο καταστροφής. Υπάρχουν, βέβαια, και οι κακές συνήθειες. Ο οικονομολόγος Κένεθ Ρογκόφ έγραψε ότι η Ελλάδα είναι σε στάση πληρωμών σχεδόν μια χρονιά στις δυο από τότε που διακήρυξε την ανεξαρτησία της τον 10ο αιώνα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου