Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τα βάζουν και με τα έθιμα τώρα...


"ΕΠΙΘΕΣΗ" ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΟΝ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟ
Κινδυνεύει να ματαιωθεί το πιο φαντασμαγορικό Πασχαλινό έθιμο, αυτό του ρουκετοπόλεμου μεταξύ δυο ενοριών στο Βροντάδο της Χίου; Αυτό δείχνει η στάση της τοπικής υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, που επί δυο 24ωρα κατάσχει τις ρουκέτες τις οποίες ετοιμάζουν τα πληρώματα!

Οι αστυνομικοί έχουν εντείνει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τις έρευνες στα εγκαταλελειμμένα κτίρια της περιοχής, τα οποία χρησιμοποιούνται ως αποθήκες από όσους συμμετέχουν στον ρουκετοπόλεμο και τους προκαλούν αρκετά μεγάλες απώλειες σε… πυρομαχικά!


Σε ένα από τα κτίρια κατασχέθηκαν 448 ρουκέτες έτοιμες για ρίψη, δέκα ξύλινα ρουκετόξυλα, επτά ξύλινα σφυριά, δύο σακουλάκια που περιείχαν ένα κιλό και 700 γραμμάρια εκρηκτικού μίγματος για την γόμωση των ρουκετών, 406 καλούπια ρουκετών έτοιμα για γέμισμα και οκτώ ξύλινες κατασκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται ως εκτοξευτήρες! Ένα 24ωρο νωρίτερα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ είχαν κατάσχει άλλες 24 ρουκέτες, 62 κενά καλούπια για την εκτόξευση των πύρινων σαϊτών, δυο  σφυριά και μια ξύλινη βάση για ρουκέτες σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη στην περιοχή του Αγίου Μάρκου.

1 σχόλιο:

  1. Να μην πραγματοποιηθεί το έθιμο επειδή κατέσχεσαν 70000 να το καταλάβω. Αλλα να μην πραγματοποιηθεί επειδή κατασχέθηκαν περίπου 500 είναι κοροιδία και κακώς γράφετε τέτοιες αηδίες. Καμία επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ δεν υπάρχει εδώ. Αν η ΕΛ.ΑΣ ήθελε να σταματήσει το έθιμο θα πήγαινε μεγάλο Σάββατο την ώρα που τις ρίχνουν να τα κατασχέσει όλα και να κλείσει μέσα και τα παιδιά που τις ρίχνουν. Αλλά αν κλείσει τα παιδιά να κλείσει και τους δημάρχους και τους επιχειρηματίες που επωφελούνται απο αυτό και τόσα χρόνια συμβάλουν στην λανθασμένη διεξαγωγή του. Τις προηγούμενες χρονιές που έκαναν κατάσχεση κατα χιλιάδες μια χαρά έγινε το έθιμο. Όλα γίνονται για τα μάτια του κόσμου και για να καλύψουν οι ηγεσίες τον κ@@@ τους. Είναι δυνατόν να τρέχουν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι να το διαφημίζουν διεθνώς, να βοηθάνε να πλουτίζουν ξενοδόχοι και επιχειρηματίες και ταυτόχρονα να επιτρέπουν να συλλαμβάνονται τα παιδιά που τις φτιάχνουν και να καταστρέφονται οι περιουσίες του κόσμου που μένει στην γύρω περιοχή; Όχι κύριοι,τι κύριοι δηλαδή σκατά κύριοι είστε, να αναλάβετε ευθύνες και να αποφασίσετε τι θα κάνετε με αυτή την ιστορία. Το έθιμο παρεπιπτόντως δεν είναι να πέφτουν 100000 ρουκέτες όλο το βράδυ αλλά άντε 1000 μόνο την ανάσταση. Αυτό είναι το έθιμο και το πήρατε και το κάνατε σαν τα μούτρα σας. Δεν ντρέπεστε κιόλας να δημοσιέυετε τέτοιες παπάτζες, τουλάχιστον κάποια site έχουν την ευπρέπει να αφήνουν και σχόλια κάποιοι άλλοι....τεσπα καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή