Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Δεσμεύθηκε για τις... περικοπές


ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
«Δεσμεύομαι για τον Ιούνιο ότι δεν θα γίνουν τυφλές, οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά διαρθρωτικές αλλαγές», όπως είναι ένας «μικρότερος δημόσιος τομέας» τόνισε κατά την ανοιχτή ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Κυριακής.
Ο Ευ.Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Θέλει και ο κ. Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός τώρα» και κατηγορώντας τον ότι αγνοεί και το Σύνταγμα, όταν λέει ότι μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής ακόμη και χωρίς τη δεδηλωμένη. Παράλληλα, κατηγόρησε για αλαζονεία τον πρόεδρο της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «ντεμοντέ» τη διεκδίκηση του Αντ.Σαμαρά για αυτοδυναμία.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν πόσο χειρότερη θα ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα αν δεν είχαν ληφθεί τα δύσκολα αυτά μέτρα. «Έπρεπε να σταθμίσουμε το μέλλον της πατρίδας, το μέλλον της επόμενης γενιάς» είπε και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο να πεις σε έναν άνεργο, σε έναν επιχειρηματία που έχει κλείσει την εταιρία του ότι αν δεν είχαν γίνει αυτά θα ήταν χειρότερα. Αλλά σε μια Ελλάδα της δραχμής δεν θα μπορούσαμε να πληρώνουμε ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις».

Ο Ευ.Βενιζέλος επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι κρύφτηκε πίσω του την ώρα της σκληρής διαπραγμάτευσης, ενώ χαρακτήρισε ντεμοντέ και εκτός κλίματος την διεκδίκηση του προέδρου της ΝΔ για αυτοδυναμία. Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι αποφεύγει το διάλογο όπως ο διάολος το λιβάνι.

Η αλαζονεία είναι κολλητική, όμως, επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος, στρέφοντας τα βέλη του και κατά του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Τώρα θέλει και ο κ. Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Ζητά συνεργασίες από εκεί που τού λένε όχι. Από το ΚΚΕ που δεν είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Αλλά και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, οι μισοί είναι υπέρ της ΕΕ και οι άλλοι μισοί όχι».

Ο Ευ.Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι αγνοεί το Σύνταγμα, όταν λέει ότι θα κρατήσει τη διερευνητική εντολή, εφόσον την λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ακόμη και χωρίς να έχει την δεδηλωμένη. «Τι πολιτικός μικρομεγαλισμός είναι αυτός; Ε, όχι πια! Φτάνει! Η αλήθεια θα επικρατήσει» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ακόμη, απάντησε στο επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι η ΕΕ δεν θα αφήσει την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη, καθώς κάτι τέτοιο θα στοίχιζε πολύ ακριβότερα, λέγοντας: «Είναι λάθος αυτό. Η ΕΕ είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός. Υπάρχουν οι αγορές, οι κεντρικές τράπεζες, οι πιέσεις, τα υψηλά επιτόκια, τα δημοσιεύματα..»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα ξεπεράσει το μνημόνοι. Ένα σχέδιο για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, για τις επενδύσεις, για τις νέες θέσεις εργασίας, για τη ρευστότητα στην αγορά.

Ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε: «Δεσμευόμαστε για τον Ιούνιο, ότι δεν θα υπάρξουν άλλες τυφλές οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά διαρθρωτικές αλλαγές, όπως ένας μικρότερος δημόσιος τομέας. Νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα για μια 10ετία. Θα αφαιρέσουμε την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, μέσα από διαπραγμάτευση, και θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές έως 10%, θα ανακόψουμε την ανεργία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «με πόνο ψυχής επιβάλαμε το χαράτσι» και υποσχέθηκε ότι θα το αντικαταστήσει με ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε θα επαναφέρει τους συντελεστές του ΦΠΑ στον τουρισμό, τα αγροτικά και την εστίαση. Επίσης, υποσχέθηκε ρύθμιση για διευθέτηση 800.000 δανείων, τώρα που μπαίνουν οι τράπεζες υπό τον έλεγχο του κράτους.

Ο Ευ.Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο λαός θα μας πει τι θέλει και θα το ακούσουμε ευλαβικά. «Θέλουμε εντολή, νομιμοποίηση, στήριξη από την κοινωνία. Πρέπει να ξέρει ο έλληνας πολίτης ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ο λαός αποφασίσει και πρέπει να διαλέξει το δύσκολο και ασφαλή δρόμο της εξόδου από την κρίση ή τον παρακινδυνευμένο».

«Πρέπει να ξημερώσει η χώρα με σταθερή κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε: «Θα πάμε στη νίκη, την πρωτιά. Σήμερα βγαίνω από εδώ πιο αισιόδοξος. Η Ελλάδα θα νικήσει. Ας κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Εμπρός, ας πάμε στην αυτοδύναμη και περήφανη Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου