Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο υπουργός διαψεύδει, η εταιρεία επιβεβαιώνει..


ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕ;
Λουκέτο στο ΑΠΕ προτείνει ο ιδιωτικός σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, η εταιρεία Planet Deloitte, η οποία ως εισηγήτρια των συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοσίων οργανισμών, μιλά για ... την κατάργηση του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων και ενημέρωσης.
Τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας μετά από το τελευταίο –πριν τη διάλυση της κυβέρνησης-υπουργικό συμβούλιο, για το κλείσιμο του ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε διαψεύσει στους εργαζόμενους ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής. Η εισήγηση όμως προφανώς και έχει κατατεθεί και συζητηθεί.

Οι εργαζόμενοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ είδαν έκπληκτοι να δημοσιεύεται στο περιοδικό της αγοράς Marketing week η εισήγηση της ιδιωτικής εταιρείας συμβούλων και μάλιστα με λαθασμένα στοιχεία για το κόστος λειτουργίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κατήγγειλαν αμέσως ως ύποπτο το δημοσίευμα ζητώντας άμεσα την παρέμβαση των σωματείων.

Η επαναφορά πάντως του σεναρίου να μπει λουκέτο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν είναι άσχετη με τις διεργασίες που εξελίσσονται σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ. Ανάλογες κινήσεις γίνονται στη γενική γραμματεία ενημέρωσης όπου διαφαίνεται το σχέδιο κατάργησης βασικών λειτουργιών της για τους δημοσιογράφους.

Κατά πληροφορίες υπάρχει πάντα στο τραπέζι η πρόταση για συγχώνευση του ΑΠΕ με την ΕΡΤ ενώ δεν είναι τυχαία η συνεχής δυσκολία να δοθούν οι οικονομικοί πόροι ενίσχυσης για τη λειτουργία του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου