Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Βγήκαν μαχαίρια εντός της κυβέρνησης!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΤΑΞΙ...
Ρήγμα στην κυβέρνηση με αφορμή - για άλλη μια φορά - το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί στην Ελλάδα.


Και αυτό καθώς υπήρξε μια ηχηρή αποστασιοποίηση, αυτή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γιάννη Ραγκούση - ως γνωστόν, είχε διατυπώσει τις αρχικές ρυθμίσεις - ο οποίος δεν συμφώνησε με το περιεχόμενο διατάξεων που παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.

Μάλιστα ο κ. Ραγκούσης γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο ούτε στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Αναλυτικά, με το νομοσχέδιο:

-δημιουργείται κατηγορία επιβατικών δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ) αυτοκινήτων χωρίς μετρητή, 5 – 9 θέσεων. Αυτά λειτουργούν μόνο με προμίσθωση (ραντεβού) και τα οποία απαγορεύεται να παραλαμβάνουν πελάτες από τον δρόμο.

-Παραμένουν σε ισχύ οι έδρες των ταξί

- Η μονή ταρίφα αφορά πλέον όλο τον νομό Αττικής εκτός των νησιών του.

- Για τον καθορισμό του αριθμού αδειών (ταξί και ειδικής μίσθωσης ) λαμβάνονται υπόψη πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Τον αριθμό των αδειών καθορίζει ο Περιφερειάρχης με απόφασή του κάθε δύο χρόνια και στηρίζεται σε ειδικό μαθηματικό τύπο. Ο συντελεστής είναι για την Αθήνα 2,5 (+1, -1 δηλαδή από 1,5 έως 3,5) και για την περιφέρεια 1,5 (+1, -1 δηλαδή από 0,50 έως 2,5).

- Κτήση κυριότητας ταξί επιτρέπεται από κάθε είδους φυσικό ή νομικό πρόσωπο χωρίς αυτό να απαιτείται να έχει ειδική άδεια οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου.

Επίσης, με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα που αφορούν τα χαρακτηριστικά κάθε είδους επιβατικών δημόσιας χρήσης οχημάτων, την κτήση ειδικής άδειας οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου, τις υποχρεώσεις των οδηγών και πειθαρχικές διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου