Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η απάντηση Στυλιανίδη στην κρίση

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...
Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη «Όλα είναι θέμα Παιδείας», από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

Παρόντες ήταν πολλοί βουλευτές, άνθρωποι από την ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, από την πολιτική ηγεσία, τη δικαιοσύνη, την εκκλησία και κυρίως τη νεολαία.
«Η παιδεία μας είναι ο σπόρος που φωλιάζει μέσα σε ένα καρπό που σαπίζει. Είναι το σπέρμα της νέας ζωής. Η ελπίδα της νέας Ελλάδας», είπε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, δίνοντας το στίγμα του συγγράμματός του. «Αυτή είναι η απάντηση μας, η απάντηση του σύγχρονου Ελληνισμού στην ηθική, πολιτική, οικονομική και θεσμική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας», πρόσθεσε με νόημα.
Επεσήμανε ότι «Η ελληνική παιδεία είναι κάτι ευρύτερο, ισχυρότερο και ανώτερο από την εκπαίδευση. Συνδυάζει αξίες, ιδανικά, κανόνες συμπεριφοράς και νοοτροπίες. Κτίζει μέσα από τις νέες συνειδήσεις μία αλλιώτικη κοινωνία. Δημιουργεί μία σύγχρονη εθνική συνείδηση. Αξιοποιεί τις πνευματικές και ψυχικές δυνατότητες του παιδιού».
Το πάνελ στο οποίο συμμετείχαν ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και σύμβουλος εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου Κ. Μανάφης, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας Δ. Μπουραντάς, ο Μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας και ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Κόπτσης, συντόνισε ο Διευθυντής του Βήμα FM, Βασίλης Χιώτης. Τους ομιλητές ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, ο επικεφαλής των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ κ. Γιάννης Κωνστανταρόπουλος.

ΠΗΓΗ: paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου