Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πρωθυπουργός σε αποστολή


ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ
Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη μέσω της οποίες απειλεί το πολιτικό σύστημα ότι μπορεί να έρθει και Μνημόνιο ΙΙΙ, με έμμεσο τρόπο το επανέλαβε αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής.



Την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια, από κοινού και με ενότητα, για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο Μνημόνιο, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού και η χώρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι έως τα μέσα του 2013 θα υπάρχει ύφεση, τα εισοδήματα θα μειώνονται και η ανεργία θα αυξάνεται. Ωστόσο, μίλησε για βραχυπρόθεσμη κατάσταση και υπογράμμισε ότι για να ανακάμψει η χώρα πρέπει να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητά της.

Επιπλέον, ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια και οι οργανισμοί που έχουν υποστεί ζημίες, λόγω του PSI, θα στηριχθούν με συνέπεια. Όσον αφορά τον νόμο για τα ΑΕΙ, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι θα εφαρμοστεί και προκειμένου να εφαρμοστεί η επιτροπή που συστήνει ο Γ.Μπαμπινιώτης θα καταγράψει τα προβλήματα και θα προτείνει βελτιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου