Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο Γερουλάνος διέθεσε 1,6 δισ. ευρώ για μελέτη που είχε γίνει δωρεάν από το 2009! (ΦΩΤΟ)

Ο ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΡΟΜΠΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ
Μία "περίεργη" υπόθεση φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος. Πρόκειται για προσπάθεια «διασπάθισης» ευρωπαϊκών πόρων προεκλογικά, ύψους 1.657.440 ευρώ, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Η υπόθεση αφορά την μελέτη για την «Αποκατάσταση του Αχίλλειου Κέρκυρας», η οποία προκηρύχτηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα).

Στην επερώτηση του ο Α.Ντινόπουλος προς τον υπουργό, αναφέρει ότι ο κ. Γερουλάνος αποφάσισε τη διάθεση 1.657.440 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) από το ΕΣΠΑ, για την πραγματοποίηση μελέτης, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι έτοιμη από το 2ΟΟ9 , ενώ τονίζει ότι η προκήρυξη έγινε «άρον άρον» στις 7 Μαρτίου 2012, «με προφανή στόχο να δοθούν τα 1.657.440 ευρώ πριν από τις εκλογές».

Την αρχιτεκτονική μελέτη μάλιστα είχε εκπονήσει η πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αναστασία Σαλή, η οποία είχε προτείνει και την επικαιροποίησή της, χωρίς αμοιβή και στις δύο περιπτώσεις!

Ο Ντινόπουλος τώρα ζητά από τον υπουργό να παρουσιάσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό, τη στιγμή που η μελέτη για το Αχίλλειο της Κέρκυκας «βρίσκεται στο συρτάρι του» και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος!

ΥΓ Τσιλιαδόρου: Δεν καταλαβαίνουμε ακόμα γιατί παραμένει μέλος της κυβέρνησης ο κύριος Γερουλάνος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου