Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Φεριμπότ κόλλησε σε ξέρα

ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ 110 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΗ ΘΑΣΟ
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την αποκόλληση του κλειστού τύπου φεριμπότ ΘΑΣΟΣ 6 από τη ξέρα στην οποία έπεσε τα μεσάνυχτα μέσα στο λιμάνι στην πρωτεύουσα της Θάσου, το Λιμένα.
Το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κεραμωτή - Λιμένας πλαγιοκοπήθηκε από ισχυρούς ανέμους μέσα στο λιμάνι του νησιού. Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί ο έλεγχος του πλοίου και να εγκλωβιστούν σε αυτό εκατόν δέκα επιβάτες, το εννεαμελές πλήρωμα και δεκαέξι αυτοκίνητα (δέκα επιβατικής χρήσης, τέσσερα φορτηγά κι ένα τουριστικό λεωφορείο).

Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος αλλά και τις ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΘ που μίσθωσε ρυμουλκά και φορτωτές caterpillar για την αποκόλληση του πλοίου αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς το πλοίο λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αγκυροβολήσει με αποτέλεσμα να μην είχε τη δυνατότητα ελιγμών.

Στις δυο τα ξημερώματα αποφασίστηκε η μεταφορά των επιβατών, μεταξύ των οποίων και μαθητές που επέστρεφαν από εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, με τη βοήθεια των φορτωτών caterpillar. Οι επιβάτες συγκεντρώθηκαν στους εξωτερικούς διαδρόμους του πλοίου προς το μέρος του χερσαίας ζώνης του λιμανιού και με τους φορτωτές αποβιβάστηκαν στο λιμάνι δίνοντας έτσι τέλος στην ταλαιπωρία τους που κράτησε σχεδόν έξι ολόκληρες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου