Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τέταρτη στη μαύρη λίστα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Ελλάδα

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕ ΤΗΝ...''ΕΛΙΤ'' ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Την 4η θέση στον κατάλογο με τις χώρες που προχώρησαν σε παράβαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης καταλαμβάνει η χώρα μας...

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 159 παραβιάσεις, ακολουθεί η Ρωσία με 121, η Ουκρανία με 105 και στην τέταρτη θέση η Ελλάδα με 69 παραβιάσεις. Ακολουθούν η Ρουμανία με 58 παραβιάσεις και η Πολωνία με 54 παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στο 2011.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σερ Νίκολας Μπράτζα, κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, να αναλάβουν την κοινή ευθύνη, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την ήπειρο.

Υποστήριξε πως ''τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η Δικαιοσύνη, δεν περιλαμβάνονται στις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής και η προστασία τους επηρεάζεται δυσμενώς από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση''.
Ωστόσο, τόνισε πως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι πολυτέλεια και ότι η ευθύνη για την προστασία τους πρέπει να είναι κοινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου