Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αύξηση στα διόδια ανακοίνωσε ο Βορίδης...

ΤΗΝ «ΒΑΦΤΙΣΕ» ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!
Η αύξηση στα διόδια έχει πλέον συνώνυμο. Συμβατική υποχρέωση! Έτσι τουλάχιστον την αποκάλεσε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, ο οποίος μιλώντας στον Real FM, ανέφερε πως: «Κάποιος πρέπει να πληρώσει τις συμβάσεις. Προτιμώ να πληρώνουν οι χρήστες και όχι οι φορολογούμενοι»...

Ακόμα, επάνω στο θέμα των αυξήσεων στα διόδια πέντε αυτοκινητοδρόμων, πρόσθεσε ότι: «Είναι μία συμβατική υποχρέωση. Είναι ενοχλητική η αύξηση, αλλά είναι πολύ μικρή. Από 0,5 έως 40 λεπτά στη γέφυρα του Ρίου».

Όπως επεσήμανε, αυτή η συμβατική υποχρέωση θα πρέπει να υλοποιηθεί από το κράτος, προκειμένου να μην υπάρχουν χρηματοδοτικά κενά και να «παγώνουν» τα έργα.

Τα νέα τιμολόγια θα ισχύσουν από τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου και αφορούν σχεδόν σε όλα τα τμήματα των οδικών αξόνων, πλην εκείνο της Κορίνθου-Πατρών, όπου οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες. 

Στην περιοχή των Τεμπών κατά 10 λεπτά θα αυξηθούν τα διόδια για τα ΙΧ μόνο στους σταθμούς Μοσχοχωρίου και Μακρυχωρίου ενώ κατά 30 λεπτά θα αναπροσαρμοστούν οι τιμές για τα φορτηγά, από τα οποία η κοινοπραξία έχει δηλώσει ότι έχει μεγάλη απώλεια εσόδων. 
 
Από 5 ως 20 λεπτά αντίστοιχα αυξάνονται οι τιμές στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας (από Μεταμόρφωση ως Σκάρφεια) και στα διόδια της Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας που διαχειρίζεται η Κεντρική Οδός ΑΕ.

Τέλος αύξηση θα υπάρξει και στα διόδια στην Γέφυρα Ρίο –Αντίρριο, όπου οι ανατιμήσεις κατά 30 λεπτά πιάνουν μόνο τα επιβατικά οχήματα. Αντίστοιχα, αυξήσεις ως 40 λεπτά προβλέπονται στους σταθμούς Ελευσίνας –Κορίνθου και έως 30 λεπτά στο Κόρινθος –Τρίπολη –Καλαμάτα.

ΥΓ: Να δούμε πότε θα ξεχρεώσει ο Έλληνας αυτούς τους αυτοκινητόδρομους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου