Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τζαβάρας: «Ο Βενιζέλος μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο εισαγγελέων»

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΝΔ
Ικανοποιημένος δηλώνει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, από την έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες των πρώην Οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπονή και Σπύρο Μουζακίτη. Ωστόσο κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο ότι μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο συγκεκριμένων εισαγγελέων... 

Όπως τόνισε ο κ. Τζαβάρας: «Είναι επιτακτική ανάγκη -ιδίως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία- να μάθουν όλοι οι πολίτες ποια "οργανωμένα συμφέροντα" και ποιοι "ποικιλώνυμοι εκφραστές τους" κρύβονται πίσω από τις παρεμβάσεις στο έργο της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος», ενώ πρόσθεσε: «ταυτόχρονα, όμως, είναι ανάγκη να δώσουν οι αρμόδιοι υπουργοί εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι δύο εισαγγελείς, παρά το φόρτο και την κρισιμότητα του έργου που επιτελούσαν και παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις τους, στερούνταν της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής και γραμματειακής υποστήριξης».

Έπειτα στοχοποίησε τον κ. Βενιζέλο, λέγοντας: «ακόμη πιο σοβαρά είναι τα ερωτήματα που αφορούν στον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, ο οποίος με την πρόφαση της δήθεν αναβάθμισης του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα, μεθόδευε την αντικατάσταση των δύο συγκεκριμένων Εισαγγελέων. Και αυτό τη στιγμή που ασχολούνταν με ύποπτες υποθέσεις, που αγγίζουν ακόμη και δράσεις ή παραλείψεις της κυβέρνησης Παπανδρέου».

Ο κ. Τζαβάρας θεωρεί πως αυτά τα ερωτήματα αξίζει να συμπεριληφθούν στην έρευνα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, αφού, όπως σημειώνει, «είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκάλυψη όλης της αλήθειας».

ΥΓ: Πως γίνεται δυο άνθρωποι που συνέδεσαν τα ονόματά τους με τις χειροπέδες σε φοροφυγάδες να θεωρούνται από τον κ. Βενιζέλο αναλώσιμοι και να έχει βρει ήδη αντικαταστάτες τους, είναι απορίας άξιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου