Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Όργιο προκλήσεων από τους Σκοπιανούς!


«ΒΟΡΕΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
(Αναδημοσίευση από paraskhnio.gr)
Μια τεράστια εκστρατεία που στόχο έχει να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ξεκίνησαν Σκοπιανοί της διασποράς σε ΜΜΕ των ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας...

Ήδη στην εφημερίδα Post National του Καναδά, δημοσιεύθηκε άρθρο του προέδρου της λεγόμενης «Union Macedonian Diadpora» (UMD) Μέτο Κολόσκι, με τον προκλητικό τίτλο: «Μια χώρα που ονομάζεται Μακεδονία», όπου επιτίθεται κατά της Ελλάδας, ζητώντας ταυτόχρονα την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο του προσεχούς Μαΐου στο Σικάγο των ΗΠΑ.
«Η Ελλάδα εδώ και μήνες λόγω της κρίσης χρέους απειλεί την παγκόσμια οικονομία και τη δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά παρόλα αυτά, κατορθώνει να πληρώνει τεράστια ποσά στον πόλεμο της προπαγάνδας κατά της ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο κ. Κολόσκι, επαναλαμβάνοντας την πάγια επιχειρηματολογία των Σκοπίων πως το 1913 η Ελλάδα «κατέκτησε» την Μακεδονία και πως προχώρησε σε «γενοκτονία» κατά των Μακεδόνων, που αρνείται να αναγνωρίσει ως μειονότητα.
«Το 1913, η Συνθήκη του Βουκουρεστίου ακρωτηρίασε την προοπτική ενός ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους. Ενα μεγάλο μέρος προσαρτήθηκε στην Ελλάδα. Ένα άλλο μεγάλο μέρος πήγε στη Σερβία και ένα μικρότερο μέρος στους Βουλγάρους.
Από τότε, το ελληνικό κράτος, προκειμένου να αποτρέψει την απώλεια του βόρειων εδαφών του σε μια ενοποιημένη Μακεδονία, οδήγησε, μεταξύ άλλων, στη συστηματική δολοφονία των Μακεδόνων στη βόρεια Ελλάδα. Μέσα από τρεις μεγάλες πόλεμοι, αμέτρητοι Μακεδόνες έχασαν τη ζωή τους ή αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους από το ελληνικό κράτος.
Η πολιτική «εξελληνισμού» απέτυχε, και μια ανήσυχη Μακεδονική μειονότητα εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της», συνεχίζει στο εξωφρενικά προκλητικά άρθρο του ο κ. Κολόσκι, που θεωρείται υποστηρικτής του πρωθυπουργού των Σκοπίων Γκρούεφσκι, που ψευδώς αναφέρει πως «Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, η λέξη «Μακεδονία» ήταν ταμπού στην Ελλάδα».
Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφία νεαρής Σκοπιανής, που κρατάει στα χέρια της τη σημαία της χώρας της, κάτω ακριβώς από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πρωτεύουσα Σκόπια.
«Βορειοαφρικανοί» οι Μακεδόνες
Την ίδια ώρα, σε σχόλιό του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o πρόεδρος του «Macedonian Congress World» Τεοντόρ Πετρόφ, χαρακτηρίζει τους Μακεδόνες «Βορειοαφρικανούς» που εγκαταστάθηκαν στην Μακεδονία μετά το 1913.
Ο κ. Πετρόφ, επίσης συνομιλητής και υποστηρικτής της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, θεωρείται από τους πλέον ακραίους εθνικιστές στα Σκόπια και πολλές φορές έως σήμερα έχει ζητήσει να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το όνομα.
Δική του ιδέα ήταν η παραγωγή και η προβολή βίντεο στην κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, με τίτλο «μακεδονική προσευχή» όπου ο Θεός ... παρουσιάστηκε να καλεί τους Σκοπιανούς, χαρακτηρίζοντας τους ως το «αρχαιότερο» έθνος στη γη και προγόνους της «λευκής φυλής», που χαρακτηρίζεται .... «μακεδονοειδή» σε αντίθεση με τη «negroids» και την «μογκολοειδή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου