Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Φορτωτική» τον Big Μακ από τα Σκόπια


ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Το δρόμο που θα τον οδηγήσει στα χέρια των ελληνικών διωκτικών αρχών «στρώνουν» στον Μάκη Ψωμιάδη οι αρχές των Σκοπίων και της Ελλάδας, 20 μέρες μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψή του στη γειτονική χώρα στις 9 Νοεμβρίου ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο είναι και το δεύτερο όνομά του...

Ήδη ο ογκώδης φάκελος του επιχειρηματία έχει σχηματιστεί και έχει αποσταλεί μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης από τον εισαγγελέα εκδόσεων στις αρμόδιες αρχές των Σκοπίων και εκτιμάται πώς στα μέσα του επόμενου μήνα ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων θα μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα, συνοδευόμενος από Έλληνες αστυνομικούς που θα μεταβούν στη χώρα για να τον παραλάβουν.
Ο Μάκης Ψωμιάδης αυτομάτως θα οδηγηθεί στις φυλακές όπου θα κρατηθεί, καθώς ήδη με το βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου η διαφωνία μεταξύ του ανακριτή Γ. Κασσίμη (που ζήτησε την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους) και της εισαγγελέα Αθηνάς Θεοδωροπούλου άρθηκε υπέρ της άποψης της εισαγγελέα. Στο μεσοδιάστημα της προσωρινής ελευθερίας του ο γνωστός επιχειρηματίας βέβαια το εκμεταλλεύθηκε για να μεταβεί στο εξωτερικό.
Θα ενεργοποιηθεί η φυλάκισή του
Άγνωστο παραμένει αν ο κ. Ψωμιάδης θα είναι στη χώρα μας μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου οπότε και θα έπρεπε να καθίσει στο εδώλιο του Εφετείου για τη γνωστή υπόθεση της «υπεξαίρεσης» από τα ταμεία της ΑΕΚ για την οποία κατηγορείται. Σύμφωνα με την κακουργηματική κατηγορία το ποσό που «διέφυγε» από τα ταμεία, με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Για την υπόθεση αυτή ο κατηγορούμενος έχει αφεθεί ελεύθερος από τον τότε ανακριτή με εγγύηση 20.000 ευρώ και χωρίς κανέναν άλλο περιοριστικό όρο.
Προηγουμένως, την 1η Δεκεμβρίου, θα εκδικαστεί το αίτημα του εισαγγελέα να αντικατασταθούν ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα (και της επιπλέον εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ) που του επιβλήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για χρέη ύψους - με τις προσαυξήσεις- 2, 8 εκατομμυρίων ευρώ (!!!) προς το δημόσιο. Ο Μάκης Ψωμιάδης για την υπόθεση αυτή είχε καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση 4 ετών αλλά ο συνήγορός του, Χρήστος Στάθης, εντόπισε πώς η κλήτευσή του είχε γίνει σε λάθος διεύθυνση γι΄ αυτό δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο. Ετσι όταν συνελήφθη την πρώτη φορά στην Ανάβυσσο και ενεργοποιήθηκε η καταδικαστική απόφαση, έκανε εκπρόθεσμη έφεση η οποία έγινε δεκτή λόγω της λάθος κλήτευσης και αφέθηκε ελεύθερος με τους παραπάνω περιοριστικούς όρους.
Στην φυλακή
Τώρα όμως μετά την νέα δραπέτευσή του ο εισαγγελέας ζητεί να αρχίσει εκ νέου να εκτίει την ποινή των 4 ετών μέχρι να δικαστεί στις αρχές Ιανουαρίου του 2012 για τα χρέη προς το δημόσιο. Τα στοιχεία δε αυτά έχουν συμπεριληφθεί στο φάκελο που στάλθηκε στις αρχές των Σκοπίων για την εκδοσή του. Μάλιστα, για όσους αμφισβητούν την δυνατότητα έκδοσης του επιχειρηματία, λόγω των «ψυχρών» σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, στο πρόσφατο παρελθόν δυο καταζητούμενοι από τις ελληνικές αρχές εκδόθηκαν στη χώρα μας από τα Σκόπια.
Πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου