Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Οι εγκύκλιοι για εφεδρεία και νέο βαθμολόγιο

ΤΙ ΧΑΝΟΥΝ, ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
(αναδημοσίευση από το paraskhnio.gr)
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εφαρμοστικές εγκύκλιοι του Ν 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄) για «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», οι οποίες και υπογράφθηκαν σήμερα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα...

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι λίστες με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας ή σε προσυνταξιακή διαθεσιμότητα θα έχουν συνταχθεί μέχρι τις 15 Νοέμβριου.

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους που δόθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι θα ενταχθούν στα καθεστώτα αυτά από την 1η Δεκεμβρίου.

Έως την ίδια ημερομηνία θα συνταξιοδοτηθούν υποχρεωτικά οι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια και έχουν ζητήσει να παραμείνουν στις θέσεις τους για επιπλέον 3 χρόνια.

Από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται μια σειρά από υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί, γιατροί του ΕΣΥ, σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις εγκυκλίους καταργούνται οι κενές οργανικές θέσεις του δημοσίου και οι θέσει των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς της εφεδρείας.

Όσοι ενταχθούν στο καθεστώς εφεδρείας ή στο προσυνταξιοδοτικό θα αμείβονται με το 60% των αποδοχών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου