Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκάλεσε τρελό τον Μπαρόζο!

Λίγο έλειψε να γίνουν μαλλιά κουβάρια ο Ζοζέ Μπαρόζο με τον Νάιτζελ Φάρατζ εντός της αίθουσας της Ολομελείας του Κοινοβουλίου, όταν ο Βρετανός ευρωβουλευτής χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς τρελό τον προέδρου της Κομισιόν για τις απόψεις του περί ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Φάρατζ ισχυρίστηκε πως η έκκληση του Μπαρόζο για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι «ένδειξη τρέλας»: «…Ο Μπαρόζο παραδέχθηκε ότι η Ε.Ε. αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκλησή της και ποια απάντηση προσφέρει; Να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το συγκεντρωτισμό. Αυτού του είδους οι λύσεις συνέβαλαν στη δημιουργία της παρούσας κρίσης στην Ελλάδα». Και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε το δικό σας ευρωπαϊκό μοντέλο. Όλοι σας είστε ξεπερασμένοι»!
Άμεση ήταν η απάντηση του Μπαρόζο: «Προσπαθήσατε κατ' επανάληψη να εκλεγείτε στο δικό σας Κοινοβούλιο, αλλά οι Βρετανοί είναι συνετοί. Δεν σας εξέλεξαν ποτέ. Σας έστειλαν εδώ. Αν θέλετε [η Βρετανία] να βγει από την ΕΕ, προσπαθήστε να το επιτύχετε στην πατρίδα σας. Μην παριστάνετε ότι μιλάτε εξ ονόματος άλλων χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου