Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Το πόρισμα που υποδεικνύει τις ΗΠΑ ως αυτουργό των παρακολουθήσεων


paraskhnio.gr

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχωρούν τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» με τη δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος... για τις τηλεφωνικές υποκλοπές ακόμα και εις βάρος του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή...


Σε διακεκριμένη κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας προχωρούσαν κατ' εξακολούθηση στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας, όπως προκύπτει από την προδικαστική έρευνα του εισαγγελέα εφετών Δ. Δασούλα για τις υποκλοπές της περιόδου 2004-2005!
Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» αποκαλύπτουν το πόρισμα του εισαγγελέα, στο οποίο υποδεικνύονται οι ΗΠΑ ως αυτουργός των παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, και μελών τού τότε Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και της τότε ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΥΠ αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων της πολιτικής και της επιχειρηματικής ελληνικής σκηνής.
Βασικός σκοπός των παρακολουθήσεων ήταν «να περιέλθουν στη γνώση των δραστών ειδήσεις της αρμοδιότητας των παρακολουθούμενων προσώπων και που τα συμφέροντα της Πολιτείας επέβαλαν να μείνουν μυστικές σε ξένη κυβέρνηση (...), έτσι ώστε να μπορεί να εκτεθεί σε κίνδυνο το συμφέρον του κράτους και ιδίως η ασφάλειά του», όπως σημειώνεται στο εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την άσκηση ποινικών διώξεων για απόπειρα κατασκοπείας σε βάρος της χώρας.
Οι σχέσεις διαπλοκής μεταξύ των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής, το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς του εγχώριου Τύπου αλλά και η αμερικανική παρείσφρηση σε αυτόν αποκαλύπτονται στο νέο κύμα αποκαλύψεων του ιστότοπου WikiLeaks.
Πρόκειται για τρία απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσιγκτον, το 2006, το 2008 και το 2010, όπου γίνεται αναφορά στην ελληνική δημοσιογραφία εν γένει, το δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά ειδικότερα, τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΣΚΑΪ, τα free press έντυπα... ακόμα και στις σχολές δημοσιογραφίας.
Αλλά θέματα
- Ξεμένει από... μετρητά η Εθνική Άμυνα.
Το υπουργείο Οικονομικών περικόπτει τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ κατά 160 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2011, δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής «ασφυξίας» στις Ένοπλες Δυνάμεις και θέτοντας σε κίνδυνο την άμυνα της χώρας. Οι νέες περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν καίρια και το εισόδημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
- «Εισβολή» Ερντογάν στη Θράκη.
«Άρτος και θεάματα» από τους Τούρκους για τη διείσδυση στην περιοχή και τον έλεγχο των Ελλήνων μουσουλμάνων.
- Πληρώνουμε ξανά τα... χιλιόμετρα της ντροπής
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επαναχρηματοδοτεί έργο-«φάντασμα» 17 εκατ. ευρώ.
- Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: Αποκλίσεις σε όλους τους στόχους.
Νέα μέτρα μείωσης των δαπανών θα ζητήσει η τρόικα που έχει απογοητευτεί από την ανικανότητα της κυβέρνησης να εντοπίσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους φοροδιαφεύγουν και κυρίως τα «μεγάλα κεφάλια».
- Η οικονομία θα φέρει εκλογές τον Οκτώβριο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου