Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Επιδοτήσεις σε 20.000 επιχειρήσεις από το ΕΣΠΑ

"Από τον Σεπτέμβριο 20.000 επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την κάλυψη μισθολογικών δαπανών και την άμεση ενίσχυση της απασχόλησης, με επιδοτήσεις έως 10.000 ευρώ", δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης...

Όπως εξηγεί ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", "αντίστοιχα προγράμματα στοχευμένων ενισχύσεων για τους καινοτόμους επιχειρηματίες και τις τουριστικές επιχειρήσεις βγαίνουν σε λίγες ημέρες στην αγορά".

Ο υπουργός Ανάπτυξης, εξαγγέλλει επίσης μέτρα στήριξης των εξωστρεφών επιχειρήσεων, οι οποίες, μέσω του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, μπορεί να εξασφαλίσουν κεφάλαιο κίνησης μέχρι 200.000 ευρώ, με μοναδικό προαπαιτούμενο την ασφάλιση στον ΟΑΕΠ και χωρίς καμία εγγύηση για τις τράπεζες.

Τονίζει επίσης ότι «ο βασικός κορμός των επενδυτικών ενισχύσεων που έχουμε διαμορφώσει με τον επενδυτικό νόμο και τα χαμηλότοκα τραπεζικά δάνεια με τη σύμπραξη τραπεζών και ΕΤΕΑΝ θα είναι στη διάθεση της επιχειρηματικότητας κοινότητας από τον Σεπτέμβριο».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, ως συνέπεια των πρόσφατων αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, "η αναθέρμανση της οικονομίας μπορεί να ξεκινήσει πλέον άμεσα με την επιτάχυνση στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και τις επενδύσεις σε ενέργεια, τουρισμό, υποδομές και νέες τεχνολογίες".

"Η άρση της αβεβαιότητας σχετικά με τη βιωσιμότητα εξυπηρέτησης του χρέους δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη, ήδη από το 2012", επισημαίνει ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας: "Μετατρέπουμε το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από ένα μονοδιάστατο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης σε ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου