Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ο Βενιζέλος έχει “χρεωθεί” τον Σαμαρά

statesmen.gr
Αν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά τον λόγο, την επιχειρηματολογία και τη ρητορική που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δύσκολα θα αποφύγει το συμπέρασμα ότι το «Νο2» του ΠΑΣΟΚ έχει επιφορτιστεί με πολύ περισσότερες ευθύνες από τις προφανείς...


Δεν είναι μόνο ο θεσμικός αντιπρόεδρος, ο «σκιώδης» συντονιστής της Κυβερνητικής Επιτροπής και ο Υπουργός Οικονομικών. Έχει επιπλέον «χρεωθεί» τον Αντώνη Σαμαρά, σε ένα συναρπαστικό πολιτικό man to man.

Ο πλέον κατηρτισμένος Έλληνας πολιτικός, μοιάζει να έχει αναλάβει να ακολουθεί… κατά πόδας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να του απαντά και να επιχειρεί να μετριάσει τις εντυπώσεις από τα επιχειρήματα τα οποία αναπτύσσει ο Αντώνης Σαμαράς κατά της πολιτικής του Μνημονίου. Επιχειρήματα που, σύμφωνα και με όλες σχεδόν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κερδίζουν έδαφος σε ένα κρίσιμο κομμάτι της κοινωνίας.

Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής για τον εφαρμοστικό νόμο, ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στο βήμα ανέβηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος απάντησε πολιτικά στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Επιχείρησε μάλιστα ακόμη και να… ερμηνεύσει όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς, προφανώς προς όφελος της κυβερνητικής ρητορικής.

Οι τελευταίες εμφανίσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου δείχνουν ότι στις επόμενες εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα βρει απέναντί του, πρωτίστως τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά το «δίδυμο ηγεσίας» του ΠΑΣΟΚ. Και η μονομαχία αυτή φαντάζει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, μιας και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την πλευρά του, αναζήτησε σήμερα «φυσικούς» συμμάχους στην πλατεία Συντάγματος και τους «Αγανακτισμένους».

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου