Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Με ονομαστική ψηφοφορία η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου

Το πρώτο βήμα έγινε με την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αλλά απομένει ακόμη ένα: η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει σε λίγο... 

Πρόκειται για το νόμο που εξειδικεύει τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο. Η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική, όπως ζήτησε η αντιπολίτευση, αλλά θα γίνει χωρίς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού η Κ.Ο. του κόμματος αποχώρησε από τη συζήτηση. Αρχικά, ο νόμος θα ψηφιστεί επί της αρχής και στη συνέχεια κατ’ άρθρο.

Η αντιπολίτευση, στο σύνολό της σχεδόν, καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, αλλά η Νέα Δημοκρατία έχει τονίσει πως προτίθεται να υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα του προγράμματος.

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή επικεντρώθηκε στα σοβαρά επεισόδια που έγιναν την Τετάρτη στην Αθήνα, με την Αριστερά να κάνει λόγο για προπαγάνδα, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα» και «περίεργες σκηνές που μυρίζουν παρακράτος».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για τον τρόπο που αντιμετώπισε τα επεισόδια και άφησε υπόνοιες πως ο Μίκης Θεοδωράκης υποκίνησε τα επεισόδια της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου