Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Κατάλυση του ασύλου καταγγέλλει το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στην επιστολή (που υπογράφει ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης), οι πρυτανικές αρχές, καταγγέλλουν τη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων εντός του κτιρίου...


Την είσοδο των αστυνομικών στον πανεπιστημιακό χώρο του Τμήματος Ε.Μ.Μ.Ε. και την κατάλυση του ασύλου, χωρίς την άδειά τους, καταγγέλλουν με επιστολές τους προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Εισαγγελίας του Αρείου πάγου, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην επιστολή (που υπογράφει ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης), οι πρυτανικές αρχές, καταγγέλλουν τη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων εντός του κτιρίου, που, όπως λένε, δημιούργησε σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή, φοιτητών και πολιτών που είχαν μπει στο κτίριο για να προστατευθούν από τα χημικά και την αστυνομική βία.

"Η ενέργεια αυτή", επισημαίνεται στην επιστολή των πρυτανικών αρχών , "μαζί με τα γενικότερα φαινόμενα της έντασης που διαδραματίστηκαν στο Κέντρο της Αθήνας, με την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών συνιστούν κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Τα τελευταία γεγονότα εντείνουν την ανησυχία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για την αφόρητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η ελληνική κοινωνία και, κυρίως, η νεολαία μας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου