Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Gazzetta: Το βασίλειο του «μαύρου χρήματος»

Η έφοδος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία της αθλητικής ιστοσελίδας «Gazzeta» είχε σαν αποτέλεσμα να διαπιστωθούν σωρεία σοβαρών παραβάσεων. Τα ευρήματα του ΣΔΟΕ είναι σημαντικά σε μια περίοδο όπου η πάταξη της φοροδιαφυγής και η μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί την μεγαλύτερη «γάγγραινα» της ελληνικής οικονομίας...

Οι «ράμπο» της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων έκαναν έφοδο στην Κατεχάκη 7 αφού έχουν στο στόχαστρό τους τον Ροδόλφο Οντόνι εδώ και καιρό και αρχικά ανακάλυψαν δεκάδες περιπτώσεις εργαζόμενων να δουλεύουν εκεί χωρίς παραστατικά, χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς τίποτα. Με λίγα λόγια πληρώνονταν με «μαύρα» χρήματα και οι πληροφορίες του “newsbomb” κάνουν λόγο για πάνω από 20 τέτοιες περιπτώσεις. Μάλιστα μετά από την έφοδο του ΣΔΟΕ, τα γραφεία της ιστοσελίδας είναι σχεδόν άδεια, αφού η ιδιοκτησία της συνέστησε στους δημοσιογράφους να εργάζονται από το σπίτι τους.

Στο άντρο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων έχουν φτάσει πολλές καταγγελίες για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, αφού και στο παρελθόν και στις εφημερίδες Sportime και Αθλητική Ηχώ η πληρωμή με «μαύρα» χρήματα ήταν μια συνήθεις πρακτική. Εξ ού και το παρατσούκλι «το βασίλειο του μαύρου χρήματος» που έχουν αποδώσει από τον ΣΔΟΕ στο “Gazzetta” του Ροδόλφου Οντόνι.

Η έρευνα όμως είχε και άλλα ευρήματα, εξίσου σημαντικά που έχουν να κάνουν με μη απόδοση στον ΦΠΑ και κάποια ύποπτα τιμολόγια και για τα οποία το newsbomb θα συνεχίσει την έρευνα του και θα επανέλθει με τα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου