Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η γραμματεία του ΟΗΕ από λάθος ονόμασε τα Σκόπια, Μακεδονία

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Έλληνα Μονίμου Αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη, Αναστάση Μητσιάλη, προς την Γραμματεία του ΟΗΕ για την αναγραφή της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονίας» στην ανακοίνωση του ΟΗΕ για την συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας αυτής, Αντόνιο Μιλόσοσκι, με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Mπαν Κι Μούν...

Ο Έλληνας Πρέσβης επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Γραφείου του Γ.Γ., τονίζοντας ότι η Γραμματεία του ΟΗΕ οφείλει να είναι θεματοφύλακας των αποφάσεων του Οργανισμού που επιβάλλουν την χρήση του όρου Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανεξαιρέτως.

Ο Διευθυντής του γραφείου του Μπάν Κι Μούν εξήγησε στον κ. Μητσιάλη ότι επρόκειτο για λάθος υπαλλήλου της Γραμματείας, αλλά ο Έλληνας πρέσβης ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Γραμματεία, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια σφάλματα.

Γύρω στις 2.30μ.μ. ώρα Ελλάδος (δηλαδή 8.30 το πρωί, ώρα Νέας Υόρκης) οι υπεύθυνοι της Γραμματείας προχώρησαν στην άμεση διόρθωση του λάθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου