Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο Καντάφι προσφέρει αμνηστία στους μαχητές της Μιζουράτα

Αργά εχθές το βράδυ ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Λιβύης ότι επανανέκτησε τον έλεγχο του λιμανιού της Μιζουράτα και ότι απέστειλε τελεσίγραφο στις πολιορκημένες από τα λιβυκά στρατεύματα δυνάμεις των ανταρτών στην πόλη, να παραδώσουν τα όπλα τους εντός τεσσάρων ημερών για να τους παρασχεθεί αμνηστία...
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ σε δημοσιογράφους, η κυβέρνηση της χώρας του συνεργάστηκε αρμονικά με την κυβέρνηση της γειτονικής Τυνησίας, προκειμένου να αποφευχθεί ένα πιθανό συνοριακό επεισόδιο. Δικαιολόγησε δε την εισβολή λιβυκών στρατευμάτων στην Τηνυσιακή παραμεθόριο, λέγοντας ότι αυτή οφειλόταν στην επίθεση που δέχτηκαν από δυνάμεις των ανταρτών, κράτησε ελάχιστα και σχεδόν αμέσως τα κυβερνητικά στρατεύματα επανανέκτησαν τον συνοριακό έλεγχο και επέστρεψαν στις θέσεις τους εντός του Λιβυκού εδάφους. Ο Μούσα επιβεβαίωσε παράλληλα ότι η χώρα του σέβεται απόλυτα την ακεραιότητα της γείτονος χώρας.

Ο εκπρόσωπος του καθεστώτος του Καντάφι προειδοποίησε ακόμα όσους αλλοδαπούς υπηκόους μάχονται στις τάξεις των ανταρτών να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, διαφορετικά «θα σας τελειώσουμε », όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε για τη Μιζουράτα, με κάθε στρατιώτη, με κάθε νεαρό μαχητή, με κάθε γυναίκα », τόνισε ο Ιμπραίμ.


tsantiri 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου