Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η ΝΔ ήταν υποχρεωμένη να κάνει απογραφή»

   Άρθρο του Γ. Αλογοσκούφη
«Η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ μετατράπηκε από ευκαιρία σε πρόβλημα», λέει ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της πολυσυζητημένης απογραφής υποστηρίζοντας πως αυτή έγινε κατόπιν αιτήματος της Eurostat...«Η Νέα Δημοκρατία το 2004 παρέλαβε τεράστια και, σε μεγάλο βαθμό κρυφά, χρέη και ελλείμματα, τα οποία επεσήμαινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη από το 2002. Για το λόγο αυτό η Eurostat είχε ζητήσει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε απογραφή. Η Νέα Δημοκρατία όταν έγινε κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να το πράξει σε συνεργασία με την Eurostat», τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε άρθρο του στη Real News.

«Από τα τέλη του 2007 και κυρίως το 2008, η πρωτοφανής διεθνής κρίση έπληξε όλες τις οικονομίες του κόσμου. Παρόλα αυτά, η ελληνική οικονομία άντεξε και, με εξαίρεση τα δημόσια οικονομικά, η κρίση ήρθε στη χώρα μας το 2009», τονίζει ο Γ, Αλογοσκούφης και προσθέτει ότι «μετά το 2009 και επί σχεδόν δύο χρόνια, η σημερινή πολιτική έχει οδηγήσει σε μία πρωτοφανή ύφεση, που υπονομεύει κάθε άλλη παράμετρο της οικονομίας».

Κλείνοντας, ο Γ. Αλογοσκούφης, τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία σήμερα αδική την ιστορία της. Έχει ένα δύσκολο δρόμο μπροστά της και το να απαρνιέται την πραγματι΄κοτητα, τα πεπραγμένα της, το παρελθόν και την ιδεολογία της είναι λάθος. Με την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία υπονομεύει την αξιοπιστία της και αυτό θα έχει επιπτώσεις στο μέλλον.

1 σχόλιο: