Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πουλήστε τα "φιλέτα" να σωθείτε

Έντονες αμφιβολίες για τις προοπτικές επιτυχίας του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που εξήγγειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου εκφράζει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο στελέχη του διεθνούς κλάδου real estate.

Στο σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να...σπάσει τα ταμπού για την πώληση γης ώστε να μειώσει το έλλειμμα», το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων «μπορεί να αποτύχει εάν η κυβέρνηση υποκύψει σε πιέσεις για τη διατήρηση της γης στα χέρια του Δημοσίου».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει σε συνέντευξη τον προηγούμενο μήνα ότι προτιμά να προσφέρει τη λύση των μακροχρόνιων εκμισθώσεων. «Κανένας ξένος επενδυτής δεν θα θέλει να προχωρήσει σε μακροχρόνια εκμίσθωση για να του πουν στη συνέχεια τι θα πρέπει να χτίσει στη συγκεκριμένη περιοχή», δηλώνει στο Bloomberg ο Μίλτος Καμπουρίδης, γενικός διευθυντής και εταίρος της Dolphin Capital Partners, η οποία προχωρά σε επένδυση 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, με την ανάπτυξη 7 θέρετρων πολυτελείας.

Ο κ. Καμπουρίδης επισημαίνει ότι αρκετές εταιρίες αποθαρρύνονται από τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα και υπενθυμίζει πως για τη δική του επένδυση χρειάστηκε να συγκεντρώσει 2.200 υπογραφές από υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες. «Είναι ένα μεγάλο εμπόδιο που κρατά μακριά τον ανταγωνισμό, αλλά δεν είναι καλό για τη χώρα», δηλώνει.

πηγή: Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου