Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο καιρός αύριο και το σαββατοκύριακο


Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, αναμένονται την Παρασκευή, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 
Ο καιρός θα παραμείνει βροχερός και το Σαββατοκύριακο.


Ειδικότερα για αύριο...
η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 18 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 10 ως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 ως 20 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Τοπικά ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17-18 βαθμούς.
Τοπικά ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Ν. Ευβοϊκό.

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17-18 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Για το Σάββατο οι προγνώσεις κάνουν λόγο για κνεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα λιγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικα 5 με 7 και στο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.  

Τη Κυριακή, στα ανατολικα και τα νοτια αναμένονται τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λιγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενεις και απο το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικα απο βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή:TaNea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου