Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αίγυπτος: Ανάστατη η ελληνική παροικία...

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Στην Αλεξάνδρεια ολοκληρώθηκε σύσκεψη με την ελληνική παροικία, στην οποία παραβρέθηκε ο Έλληνας πρόξενος Γιώργος Διακοφωτάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμου Ελληνισμού Στέφανος Ταμβάκης, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξάνδρειας Γιάννης Σιόκας και εκπρόσωποι σωματείων και ελληνικών φορέων. Κατά τη σύσκεψη, εκατό από τους εξακόσιους Έλληνες που διαμένουν στην Αλεξάνδρεια εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναπατριστούν στην Ελλάδα, ζητώντας από τις ελληνικές...

αρχές να διαθέσουν αεροπλάνο για τη μεταφορά τους.
Στρατιωτικά αεροσκάφη βρίσκονται σε ετοιμότητα να επαναπατρίσουν τους 100 Έλληνες που έχουν εκφράσει την επιθυμία να γυρίσουν στην Ελλάδα, καθώς ενεργοποιήθηκε σχέδιο επαναπατρισμού από το ΥΠΕΞ. Μόλις είναι ασφαλείς οι συνθήκες θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση. Η ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας αποφάσισε να διαθέσει το ελληνικό Κανισκέρειο Γηροκομείο για να διαμείνει όποιος αισθάνεται ανασφάλεια από τα δραματικά γεγονότα που εξελίσσονται στην Αίγυπτο.
Όποιος Έλληνας το επιθυμεί, μπορεί να περάσει εκεί τις επόμενες ημέρες και η κοινότητα θα του παράσχει στέγη, τροφή, γιατρούς και έναν ασφαλή χώρο για να μείνει μέχρι να περάσει η κρίση στην Αίγυπτο.
Επίσης οι πάροικοι της Αλεξάνδρειας δημιούργησαν μεταξύ τους μια τηλεφωνική αλυσίδα για να υπάρξει αλληλοενημέρωση από τον έναν πάροικο στον άλλο. Επίσης καθόρισαν ως τηλέφωνο για επείγουσα ανάγκη το τηλέφωνο του γ.γ. της κοινότητας Δημήτρη Παπαστεφάνου (0123412669). Σε αυτό το τηλέφωνο βάζοντας το πρόθεμα 002 μπορεί οποιοσδήποτε και από την Ελλάδα να επικοινωνεί και να μαθαίνει νέα από τους οικείους του στην Αλεξάνδρεια. Επίσης, αποφασίστηκε να κλείσουν τα ελληνικά σχολεία τουλάχιστον για μια εβδομάδα. Το Ελληνικό Προξενείο Αλεξάνδρειας σήμερα παρέμεινε ανοιχτό, ενώ αύριο θα ανοίξει και το ελληνικό προξενείο στο Κάιρο.
Η ελληνική πρεσβεία συστήνει σε όλες τις ελληνικές οικογένειες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου